Els pagesos de l’Alt Empordà fan una tractorada en contra de l’aeròdrom de Peralada

Una vintena de vehicles recorren un tram de l'N-260 demanant "sentit comú" a les administracions

Una vintena de pagesos de l’Alt Empordà han tret els seus tractors per protestar aquest diumenge contra l’aeròdrom que està previst fer a Peralada. Un projecte que consideren que no és “res més que el caprici d’una persona amb recursos” i que consideren “incomprensible”. I és que es tractaria d’un aeròdrom situat a escassos deu minuts amb cotxe del d’Empuriabrava o a poca estona més del de Viladamat i del d’Ordis. Per això, el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, demana a les administracions que tinguin “sentit comú” i evitin que es faci un aeròdrom que “malmetria el territori”. “El que ha de fer la gent que ve de fora del territori el que ha de fer és adaptar-se”, exigeix Caball.

En aquest sentit, el coordinador nacional del sindicat demana que es “digui prou a aquest model que ha de parar i passar a un de més sostenible”. Caball lamenta que el propietari de la finca no hagi parlat amb els veïns i que decideixi tirar endavant amb un projecte “només perquè té recursos i sense tenir en compte el territori”. Per això, els pagesos demanen a les administracions que “tinguin sentit comú” a l’hora de valorar la proposta d’aquest “aeròdrom privat” perquè “no té cap sentit”.

Pla mitjà posterior de dos tractors durant la marxa a Peralada aquest diumenge 10 d’octubre de 2021. (Horitzontal)

“A banda que hi ha masos on hi ha molta ramaderia, el que ens molesta és que no hi ha gaire transparència i encara no entenem com no s’ha aturat en una zona inundable. Hem de pensar que es tracta d’un caprici d’una persona que té recursos i que vol aterrar amb la seva avioneta davant de casa seva. Això el 2021 no té massa sentit”, assenyala Caball.

La protesta ha recorregut un tram de l’N-260 que enllaça Peralada amb Llançà i els tractors han estat escortats en tot moment pels Mossos d’Esquadra. La protesta ha generat una petita cua en sentit Llançà.

Nou comentari