Vadegust
Els pagesos de Gavà i Viladecans donen per perdudes les collites de primavera per les pluges

Les cooperatives agràries de Viladecans i Gavà donen per pràcticament perdudes les collites de primavera per culpa de les fortes pluges que han afectat el Parc Agrari del Baix Llobregat des del passat diumenge i que, un cop més, han deixat molts camps completament negats d’aigua. “No podem quantificar encara les pèrdues però creiem que poca cosa es salvarà. Es perdrà principalment la collita de patates i també la d’enciams, carbassons, pastanagues i naps”, destaca Cales Faura, president de la cooperativa de Gavà. Els pagesos recorden que fa uns mesos van patir pèrdues del 60% de la collita pel Gloria i tornen a insistir en la necessitat d’invertir en noves infraestructures hidràuliques per millorar el drenatge al delta del Llobregat.

Camps negats al Parc Agrari del Baix Llobregat | ACN

El president de l’Agropecuària de Gavà, Josep Panyella recorda que entre l’any 2018 i el 2020 les pèrdues per negament han estat successives i que just quan estaven en negociacions amb les administracions per millorar els sistemes de drenatge de la zona la crisi del coronavirus ho ha tornat a aturar tot.

Panyella lamenta que les pèrdues provocades per les pluges d’aquesta setmana poden superar les que va causar el temporal Gloria que es van xifrar en 1,5 milions d’euros.

Els pagesos del delta del Llobregat recorden que les actuacions per millorar el drenatge dels camps i garantir la seva supervivència requereixen una inversió de 2 milions d’euros, segons un estudi tècnic elaborat per les cooperatives de l’any 2018.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa