Vadegust
Els olis ecològics de Mallorca representaran les Balears a Biofach
agraph -->

L’estand, que es presenta sota el nom de Bio Illes Balears, acull un total de vuit empreses, dues més que l’any passat, procedents de Mallorca i d’Eivissa. És la fira Bio Fach, la més important del món per la producció agroalimentària ecològica que té lloc cada any a Nuremberg (Alemanya).

L’espai ha estat dissenyat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears), entitat depenent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, i compta amb 40 metres quadrats amb una imatge de l’il•lustrador Bartomeu Seguí que recull l’essència dels productes que es presenten a Biofach. Des del Govern destaquen que “Per a una empresa que es vol iniciar en la venda de productes a l’exterior, aquest tipus d’iniciativa és una bona eina per donar-se a conèixer i trobar distribuïdors amb els quals tenir una col•laboració empresarial”.

L’entitat que coordina la presència empresarial a la fira, la Cambra de Comerç de Mallorca, inform que les exportacions de productes ecològics estan a l’alça, i el 2016 a nivell estatal, van suposar 890 milions d’euros. “El major mercat d’Europa per a aquests productes és Alemanya, país on els aliments bio són ja el 5.1% de la cistella de la compra; tot plegat fa encara més atractiva la participació de les nostres empreses a Biofach”, ens diuen.

Entre els productes que representen la producción ecològica de Balears hi trobam una mostra representativa del que es fa a les Illes: espècies, sal, confitures, aigua de mar, i derivats de la tomàtiga i de la garrova. Les empreses que participen enguany a Biofach són Agromallorca SAT, Es Garrover de Mallorca, Especias Crespí, Flor de Sal d’Es Trenc, Ibiza y Formentera Agua de Mar, Oli Nostro, Olíric, i Son Moragues Valldemossa.

L’IDI i la Cambra de Comerç han coordinat la presència d’aquestes empreses a Biofach. S’ha comptat també amb la col•laboració de l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA). De fet, aquest serà el quart any d’aquesta iniciativa publicoprivada que permet a les empreses de producció ecològica tenir una presència a un dels mostradors més importants a nivell mundial.

Biofach, fira d’aliments ecològics, se celebra del 12 al 15 de febrer a Nuremberg. L’esdeveniment compta amb més de 2.900 expositors de tot el món i 45.000 metres quadrats d’exposició. L’any passat, la fira va tenir més de 52.000 visitants, més de la meitat internacionals.

Producció ecològica a les Illes Balears

Segons les dades del Consell Balear de Producció Agrícola Ecològica (CBPAE), Balears comptava l’any 2019 amb més de 35.176 hectàrees destinades a l’agricultura ecològica, xifra que representa un increment del 2,2% de la superfície de conreu. Pel que fa a les persones que es dediquen a la producció ecològica, la CBPAE té comptabilitzats 928 operadors, un 13% més que l’any anterior.

Entre els vut productors que viatgen a Alemanya, tres són del sector olivarer. Oli Nostro (www.olinostro.com), Olíric (ww.oliric.com) i Son Moragues Valldemossa (www.sonmoragues.com)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa