Els olis ecològics de Mallorca representaran les Balears a Biofach

Formen part de les vuit empreses de producció ecològica que es promocionen de forma conjunta a la fira de Nuremberg, considerada l'esdeveniment líder mundial d'alimentació ecològica

L’estand, que es presenta sota el nom de Bio Illes Balears, acull un total de vuit empreses, dues més que l’any passat, procedents de Mallorca i d’Eivissa. És la fira Bio Fach, la més important del món per la producció agroalimentària ecològica que té lloc cada any a Nuremberg (Alemanya).

L’espai ha estat dissenyat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears), entitat depenent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, i compta amb 40 metres quadrats amb una imatge de l’il•lustrador Bartomeu Seguí que recull l’essència dels productes que es presenten a Biofach. Des del Govern destaquen que “Per a una empresa que es vol iniciar en la venda de productes a l’exterior, aquest tipus d’iniciativa és una bona eina per donar-se a conèixer i trobar distribuïdors amb els quals tenir una col•laboració empresarial”.

L’entitat que coordina la presència empresarial a la fira, la Cambra de Comerç de Mallorca, inform que les exportacions de productes ecològics estan a l’alça, i el 2016 a nivell estatal, van suposar 890 milions d’euros. “El major mercat d’Europa per a aquests productes és Alemanya, país on els aliments bio són ja el 5.1% de la cistella de la compra; tot plegat fa encara més atractiva la participació de les nostres empreses a Biofach”, ens diuen.

Entre els productes que representen la producción ecològica de Balears hi trobam una mostra representativa del que es fa a les Illes: espècies, sal, confitures, aigua de mar, i derivats de la tomàtiga i de la garrova. Les empreses que participen enguany a Biofach són Agromallorca SAT, Es Garrover de Mallorca, Especias Crespí, Flor de Sal d’Es Trenc, Ibiza y Formentera Agua de Mar, Oli Nostro, Olíric, i Son Moragues Valldemossa.

L’IDI i la Cambra de Comerç han coordinat la presència d’aquestes empreses a Biofach. S’ha comptat també amb la col•laboració de l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA). De fet, aquest serà el quart any d’aquesta iniciativa publicoprivada que permet a les empreses de producció ecològica tenir una presència a un dels mostradors més importants a nivell mundial.

Biofach, fira d’aliments ecològics, se celebra del 12 al 15 de febrer a Nuremberg. L’esdeveniment compta amb més de 2.900 expositors de tot el món i 45.000 metres quadrats d’exposició. L’any passat, la fira va tenir més de 52.000 visitants, més de la meitat internacionals.

Producció ecològica a les Illes Balears

Segons les dades del Consell Balear de Producció Agrícola Ecològica (CBPAE), Balears comptava l’any 2019 amb més de 35.176 hectàrees destinades a l’agricultura ecològica, xifra que representa un increment del 2,2% de la superfície de conreu. Pel que fa a les persones que es dediquen a la producció ecològica, la CBPAE té comptabilitzats 928 operadors, un 13% més que l’any anterior.

Entre els vut productors que viatgen a Alemanya, tres són del sector olivarer. Oli Nostro (www.olinostro.com), Olíric (ww.oliric.com) i Son Moragues Valldemossa (www.sonmoragues.com)

Nou comentari