Vadegust
Els germans Roca treuen un llibre familiar que uneix ciència i gastronomia

‘Les delicioses aventures dels germans Roca’ és el llibre que Joan, Jordi i Josep Roca acaben de treure a la venda, estrenant-se d’aquesta manera en el món editorial inafantil. La publicació dels germans Roca recull coneixements científics i receptes gastronòmiques familiars en format d’anècdotes dels tres germans quan eren petits. Així, s’expliquen diversos fenòmens científics com ara la fermentació o la composició molecular a partir de receptes com ara una maionesa o uns canelons.

Joan Roca sosté que la cuina pot ser “una porta d’entrada” dels infants a la ciència, i el llibre també aposta per difondre una dieta saludable i dependre menys dels aliments ultraprocessats. A més, recorda que molts dels processos que es donen a la cuina tenen una explicació científica i que a través d’ella es pot aprendre ciència, que és un dels objectius que persegueix la publicació.

El llibre ‘Les delicioses aventures dels germans Roca’ obert a la cuina del Celler de Can Roca amb una recepta de conserva d’olives | ACN

Una altra de les finalitats és que els infants prenguin consciència de quins aliments cal menjar de forma més habitual per tenir una dieta equilibrada. Joan Roca degensa que a través de les receptes de cuina tradicional es pot conèixer quins aliments hi ha a cada època de l’any o com es pot aprofitar el menjar per no llançar-ne tan a les escombraries.

A més, el xef del Celler de Can Roca demana als mestres i professors que utilitzin el llibre per acostar la cuina a les aules. El reconegut cuiner opina que “seria molt bonic que el laboratori de ciències per als alumnes de primària fos una cuina”. Per això aposta per crear aules de cuina, igual que hi ha les d’informàtica, les de música o les de plàstica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa