Vadegust
Els establiments d’hostaleria oberts a Catalunya es redueixen fins al 80%

Els establiments d’hostaleria oberts a Catalunya han caigut cinc punts, fins a un 80%, segons la Federació Espanyola d’Empreses de Distribució a Hostaleria i Restauració (FEDIS Horeca). L’evolució de les vendes de la setmana entre el 13 i el 19 de juliol ha estat negativa per primera vegada en més de dos mesos.

En el cas de Catalunya, la xifra ha disminuït quatre punts percentuals, fins a un 75% respecte a les xifres registrades la setmana anterior. A Lleida, la zona més afectada per les noves restriccions, han tancat un 20% dels establiments que ja havien obert i l’activitat del sector està a un 65% del nivell de l’any anterior. Les dades evidencien “l’efecte de les noves restriccions” a l’hostaleria, especialment a Catalunya i Aragó.

A l’Estat, la caiguda global de l’activitat en el sector ha empitjorat per primera vegada des de l’inici de la desescalada. En aquesta setmana, han estat oberts el 84% dels establiments d’hostaleria, un punt menys que la setmana anterior, i el percentatge de vendes sobre el mateix període de l’any passat ha caigut en dos punts percentuals, d’un 77% a un 75%.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a juliol 24, 2020 | 09:13
    Pol juliol 24, 2020 | 09:13
    En calen tants?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa