Vadegust
Els alumnes de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol reprenen les pràctiques

Els alumnes de l’Escola d’Hostaleria i Turisme (EUHT) de Sant Pol de Mar han tornat aquesta setmana a les pràctiques, coincidint amb l’obertura del restaurant L’Ermita. Després de tres mesos d’aturada, el retorn ha estat precedit d’una sessió formativa de mesures de prevenció vinculades a la covid-19. “És gent jove i té una percepció del risc diferent, però des del primer dia son molt conscients de les instruccions”, afirma a l’ACN la directora acadèmica, Eva Canaleta. En paral·lel, l’Escola treballa ja en la preparació del curs vinent, que arrencarà amb novetats pel que fa als continguts de les assignatures. Després de la crisi sanitària, es reforçaran matèries relacionades amb la manipulació d’aliments i la prevenció de riscos laborals.

Qualsevol reobertura en el món de l’hostaleria és quelcom feixuc i ara, a més dels contratemps habituals, s’hi afegeixen les noves mesures i restriccions a les que obliga la crisi sanitària. En el cas de les escoles, la situació s’agreuja pel fet de treballar amb alumnes que “requereixen una atenció especial”.

Això és justament el que afronta l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar, que ha reprès l’activitat formativa presencial aquest dimecres, amb l’arribada dels alumnes. Les pràctiques s’han hagut d’adaptar ràpidament a les noves mesures sanitàries exigides en cadascuna de les especialitats.

L’aula de cuina és aquests dies un anar i venir de mascaretes, mentre que a la sala, en el moment de la ‘mise en place’, s’ha afegit la desinfecció de taules i cadires a les tasques habituals abans de començar el servei. “El sector està catalogat com de baix risc, però dins d’això hi ha especialitats que en tenen més que altres”, detalla Canaleta.

En aquest sentit, la directora acadèmica de l’EUTH explica, per exemple, que l’ús de mascaretes és diferent en funció del lloc de treball: “El personal de sala ha de dur mascaretes FFP2 perquè més contacte amb clients. I també qui fa les habitacions, sobretot quan retiren la roba bruta. La resta pot fer servir la mascareta quirúrgica”.

D’altra banda, el retorn dels alumnes al centre ha permés també la reobertura del restaurant L’Ermita, que aquests primers dies ha tingut una resposta “molt bona” per part del públic: “La gent vol sortir, sentir-se segura i oblidar-se d’aquest ensurt”, assegura la directora acadèmica de l’Escola.

En paral·lel, l’EUTH treballa també en la programació de les matèries del pròxim curs. Canaleta detalla que es preveu estudiar què ha passat al sector amb la covid-19 i es reforçaran matèries i continguts relacionats amb els protocols d’anàlisis de perills i punts crítics de control (APPCC) –la manipulació d’aliments– i també en la prevenció de riscos laborals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa