Vadegust
Elimina el refredat en un dia amb aquest aliment indi

Potser et sona increïble, però hi ha un aliment indi que ajuda a acabar el refredat en només un dia. Considerat com un superaliment pel seu ampli ventall de beneficis per a la salut, els nutricionistes el recomanen per a persones de totes les edats. A més d’alleujar els símptomes del refredat, ajuda a eliminar la retenció de líquids i a combatre l’acumulació de gasos.

Saps de quin aliment es tracta? Del coriandre, una herba aromàtica que a l’Índia es coneix com ‘dhaniya’. Al país asiàtic es comercialitza com un conjunt de llavors de coriandre que són assecades i torrades abans d’afegir-les a diferents salses o ser consumides com a infusió, segons recull Ok Diario.

Des d’un punt de vista nutricional, el coriandre aporta vitamines A, C i K. A més, té un alt contingut en minerals essencials per al correcte funcionament de l’organisme, com el coure, el ferro, el potassi i el calci.

Com que té vitamina C i propietats antioxidants, l’api és fantàstic per a enfortir el sistema immune, disminuint el risc que sigui atacat per virus o bacteris. Els nutricionistes recomanen ingerir un suc d’api en dejú diàriament per a gaudir de tots els beneficis per a la salut d’aquest aliment.

Un plat amb coriandre | Pixabay

Alguns estudis suggereixen que el coriandre pot reduir els nivells de colesterol LDL (el dolent). L’extracte de coriandre pot actuar com a diürètic, ajudant el cos a eliminar l’excés d’aigua i de sodi, la qual cosa ajuda a disminuir la pressió arterial.

A això cal sumar que les propietats antiinflamatòries del coriandre poden protegir la salut del cervell. Aquest superaliment millora la memòria, així com la capacitat d’atenció i concentració.

I, finalment, cal assenyalar que els antioxidants del coriandre prevenen el mal cel·lular que accelera l’envelliment de la pell i de les cèl·lules. Són moltes les persones que utilitzen el suc de coriandre per a tractar afeccions cutànies com l’acne.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa