Vadegust
El xef Romain Fornell defensa que les asseguradores compensin el tancament de locals

El cuiner i restaurador Romain Fornell ha defensat que les companyies asseguradores dels establiments els compensin després dels tancaments obligats arran de la pandèmia del coronavirus.

Ho ha dit en un comunicat en què explica que el grup Gôut Rouge -que dirigeix i gestiona- aspira al fet que la seva asseguradora li “cobreixi una compensació econòmica pel cessament d’activitat” dels seus 14 restaurants, entre els quals s’inclou el barceloní Caelis, amb una estrella Michelin.

Segons Virginie Molinier, de M&B Advocats i assessora legal de Fornell, molts empresaris subscriuen pòlisses específiques per a protegir els riscos associats al seu negoci que “inclouen, a vegades, les pèrdues d’explotació en determinades circumstàncies”.

Segons l’advocada, amb el tancament obligatori d’alguns sectors per la pandèmia, “pràcticament la totalitat” dels empresaris que havien subscrit una pòlissa de ‘pèrdua d’explotació’ o ‘paralització de l’activitat’ van declarar a les seves asseguradores l’existència del sinistre al·legant la seva cobertura per raó d’aquesta garantia.

“No obstant això, les asseguradores han tendit a rebutjar aquestes sol·licituds per diversos i variats motius”, afegeix l’advocada, i per això alguns, com Fornell, han portat la seva disconformitat davant els tribunals.

Per a Molinier, un pronunciament de l’Audiència de Girona del 3 de febrer de 2021 pot ser un precedent a favor dels restauradors perquè el jutge “va obligar a indemnitzar a una pizzeria de Girona pel confinament, després de considerar poc clares les clàusules de l’assegurança”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa