Aquest és el truc que tothom voldria conèixer: com conservar les llimones fresques i en perfecte estat durant un mes. Segur que ningú té dubtes sobre com guardar el peix, o la carn, a la nevera: a la part més fresca. Però és possible que no ho tinguem tan clar en el cas de fruites i verdures. Van a la nevera? O és millor deixar-les fora a temperatura ambient? Segons publica ‘Ok Diario‘, guardar els cítrics a la nevera sembla ser un error, ja que si ho fem, aquests perden ràpidament la seva fragància i s’assequen, és a dir, perden la seva suculència.

Així les coses, és millor deixar-los sobre la taula, en el fruiter? Sí, si es consumeixen ràpid, perquè després d’una setmana a temperatura ambient encara estaran durs com si fossin pilotes de tennis. El problema sorgeix sobretot quan es tracta de llimones, fruita que generalment utilitzen per a amanir i no per a menjar directament (el que és més comú fer amb les taronges i mandarines): necessitem que les nostres llimones es conservin per molt de temps, de manera que el que hem de fer és canviar d’estratègia.

Segons la revista americana Food52, el millor truc per a conservar els cítrics frescos és posar-los en una bossa de plàstic plena d’aigua i després ficar-los a la nevera. Així el cítric, que és porós, absorbirà l’aigua de les capes superficials i no s’assecarà, mantenint intacte el seu suc, al mateix temps que continuarà estant refrigerat i no s’endurirà. El truc resulta tan eficaç que els qui l’han provat asseguren que les llimones es mantenen intactes fins i tot més d’un mes.

El truc per no haver de tallar la llimona per la meitat

I un últim consell en relació a les llimones: necessites unes gotes per a condimentar un plat però et fa pena partir la llimona en dues parts, condemnant-la a un trist final després d’uns dies a la nevera? Per a solucionar el problema, necessitem un punxó llarg i esmolat, possiblement de metall, dels que es fan servir per als pintxos de carn (tot i que en el cas de no tenir-lo també pot ser de fusta). Perfora profundament la teva llimona per a obtenir les poques gotes que necessites i després torna a col·locar-la a la nevera de manera segura,… serà com si mai l’haguessis tocat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa