Vadegust
L’empresa El Rosal de Tàrrega comença a exportar galetes

L’empresa d’economia social catalana El Rosal de Tàrrega ha començat a exportar les galetes que elabora i s’ha estrenat amb el mercat belga. Fins ara, El Rosal comercialitzava els seus productes exclusivament a Catalunya, amb una facturació de gairebé mig milió d’euros el 2021, però han posat en marxa l’estratègia d’internacionalització amb la introducció de les seves galetes a 25 botigues gurmet de Bèlgica.

Segons la gestora del Rosal, Mònica Viladot, les galetes que elaboren són un producte molt estacional al Nadal i començar a exportar a Bèlgica “ha obert les portes i la ment” de l’empresa per veure que també es poden vendre fora de Catalunya. “Creiem molt en l’exportació i en la importància que té per diversificar”, ha afirmat. La idea és consolidar el mercat belga aquest any i, seguidament, obrir-se a altres països de la regió.

Dues treballadores d’El Rosal de Tàrrega (Urgell) elaborant galetes | ACN

L’obrador català, que dona feina a deu persones amb discapacitat o risc d’exclusió, ha tancat un acord amb un distribuïdor belga i ja ha exportat 700 caixes de les seves galetes. Per iniciar aquest procés, ha comptat amb el suport de la Generalitat a través de l’Agència per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ) i la Direcció General dEconomia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball. Es tracta d’una iniciativa pionera a Europa que ha estat reconeguda com a bona pràctica per la Comissió Europea i l’OCDE.

L’obrador El Rosal va néixer l’any 1920 a Tàrrega i des del 2003 està gestionat per l’Associació Alba, que ofereix atenció integral a persones amb qualsevol tipus de discapacitat, col·lectius de joves i infants, gent gran així com altres col·lectius en risc d’exclusió. L’empresa manté la recepta de fa cent anys per elaborar neules i cubanos. Per a l’exportació, però, elaboren ‘arrugats’. Un producte que va néixer mentre un treballador arrugava les neules com un tros de paper perquè no li sortien bé. Al acumular-se, es va provar de vendre amb bons resultats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa