Vadegust
El restaurant Sukomi regala 30 menús per a les persones més vulnerables de l’Ebre

El restaurant Sukomi, de Tortosa, regalarà durant el mes de desembre, 30 menús per a les persones més vulnerables de les Terres de l’Ebre. En concret, cada dia, la cuina japonesa del restaurant Sukomi arribarà a les llars d’aquelles persones que més ho necessiten. D’aquesta manera, la iniciativa busca actuar per pal·liar dos dels principals focus de la pobresa, la falta d’aliments i la soledat no volguda.

El gerent del restaurant, Jacob Coll, ha assegurat que “des de Sukomi tenim molt present la responsabilitat social corporativa, i som conscients que hi ha moltes famílies del territori que es troben en una situació de vulnerabilitat, per això hem decidit posar fil a l’agulla i col·laborar, aquest Nadal amb el Banc dels Aliments”. Coll ha explicat que el sector de la restauració no està passant per un bon moment, però que encara així “des de Sukomi som conscients que hi ha famílies a l’Ebre que necessiten ajuda, esperem que aquests menús siguin un bri d’esperança en aquests dies festius”.

Òscar Ologaray, portaveu del Banc dels Aliments, ha agraït la iniciativa i ha remarcat que “es tracta d’un pas més cap a la dignificació de les persones en situació de vulnerabilitat”, i és que Sukomi entregarà el menú directament al domicili del beneficiari evitant així l’estigmatització i situacions incòmodes per aquelles persones que es veuen obligats a demanar l’ajuda.

Sushi del restaurant Sukomi | Cedida

“Actualment el perfil de la persona que es troba en una situació de vulnerabilitat ha canviat, hi ha moltes persones que mai es podien imaginar trobar-se en aquesta situació”, ha explicat Ologaray, que ha reivindicat que “molts dels que actualment recorren a les ajudes de les entitats socials són persones que fa un any estaven treballant a jornada completa i que actualment la pandèmia els ha deixat sense feina”, entre ells, molts autònoms.

Per tal d’exemplificar la situació, Ologaray ha explicat dos casos reals, de dos persones que per la Covid-19 han hagut de recórrer a les ajudes de les entitats socials. L’Antonia [nom fictici], una dona de més de 50 anys, autònoma, que tenia una botiga des de feia anys i que no ha pogut tornar a obrir el seu negoci després del confinament. Actualment està buscant feina i necessita l’ajuda de Creu Roja per tal de poder arribar a final de mes i alimentar els seus dos fills.

Qui també està buscant feina és l’Ayoub [nom fictici], un jove de 30 anys, nascut a Catalunya i que enguany no l’han cridat per la campanya de la taronja. Actualment es troba sense ingressos i ha de recórrer a les ajudes de les administracions i de les entitats socials per tirar endavant. “Des del Banc dels Aliments seguirem treballant per a acabar amb aquestes situacions”, ha relatat el portaveu, que ha demanat complicitat a la població tot recordant que els donatius online pel Gran Recapte segueixen oberts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa