Vadegust
El restaurant Les Moles es reinventa i crea una línia de precuinats per a supermercats

El restaurant Les Moles d’Ulldecona (Montsià), reconegut amb una estrella Michelin i dos sols de la Guia Repsol, ha iniciat un projecte per apropar als supermercats la seva cuina i el producte ebrenc de qualitat en què se sustenta. La primera proposta és una selecció de croquetes, de “sabors originals i clàssics”, i uns canelons de pollastre de corral i foie inspirats en una recepta de família del xef Jeroni Castell. Castell ha explicat que el projecte va sorgir durant el primer confinament, quan la impotència pel tancament del restaurant es va convertir en idees i les idees en aquest projecte pioner, ser el primer restaurant amb estrella Michelin que porta els seus plats del supermercat a casa.

“La idea surt d’estar assegut a casa amb una impotència brutal i anar als supermercats i veure que allà la gent arrasava i era on s’estava venent més”, ha explicat el xef Jeroni Castell del restaurant Les Moles d’Ulldecona. “Vam pensar que si érem capaços d’arribar allí era la manera més fàcil que la gent ho pogués comprar, en temps de confinament o fora”, ha dit.

La primera proposta que s’estrena a una vintena de supermercats Condis Life són les croquetes de foie-gras, pernil ibèric, sobrassada, llagostins o pollastre al curri, i també els canelons de pollastre de corral amb foie, inspirats en la recepta de l’àvia del xef. El llançament arriba a les portes de Nadal amb la intenció d’apropar a casa la cuina amb estrella Michelin i sols Repsol de Les Moles. “Des de la màxima humilitat, volem elevar una mica i fer un producte que vagi més enllà del que mengem habitualment. Que tingui plusos importants i que realment es reconegui el treball de cuina que hi ha darrere”, ha destacat Castell.

Les croquetes de Les Moles, per exemple, destaquen per la suavitat de la massa, sovint quasi líquida, que contrasta amb el cruixent arrebossat i l’intens sabor d’un producte de qualitat. D’altra banda, els canelons estan fets amb un pollastre de corral criat en absoluta llibertat al delta de l’Ebre, a la prestigiosa granja Luisiana, i es combina amb un foie-gras d’ànec de primera qualitat i una beixamel amb ceps inclosos “de forma subtil”.

Com ha destacat el xef, treballar amb el producte ebrenc “és irrenunciable i innegociable” per a Les Moles. “Estem molt orgullosos i satisfets d’on som i reivindiquem permanentment el territori i el millor que tenim, que és el producte. I és el millor, no només perquè l’estimem, sinó per l’alt nivell que té i que posem, una vegada més, en escena”, ha reivindicat Castell. “El territori va agafat de la mà a Les Moles”, ha afegit.

Les Moles és el primer restaurant amb estrella Michelin que signa una línia de productes per a supermercats. “Ho elaborem cada dia aquí i ho signa el restaurant sencer”, ha remarcat el xef. Castell ha destacat que el restaurant té la idea, fa la producció, posa el finançament, elabora i fa de comercial fins a arribar als supermercats. Això ha suposat replantejar alguna recepta, adaptar-les a terminis de caducitat – perquè són productes sense cap classe de conservant, “com si se servissin al restaurant”-, i reformular la cuina amb nova maquinària i una inversió en industrialització per fer les produccions adequades.

El projecte creix i es va consolidant mentre es plantegen altres propostes i línies de productes per més endavant. Entretant, el restaurant Les Moles torna a obrir portes aquest divendres a Ulldecona. Les limitacions d’aforament, el toc de queda i el confinament municipal no permetrà que el restaurant funcioni a ple rendiment actualment. “Aprofitem aquesta situació per engegar el projecte, esperem consolidar-lo i després compaginar les dues coses amb normalitat”, ha explicat Castell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa