El producte de proximitat, al centre del pregó de la Fira del Gall 2019

“La Fira del Gall està en tots els teixits. La forma la gent i, si continua tants anys, és perquè us l’estimeu molt", assegura Quim Masferrer

Màxima expectació a les portes del Vinseum de Vilafranca del Penedès per aconseguir una bona localitat a l’auditori. Les entrades per assistir al pregó de la 355a edició de la Fira del Gall havien quedat exhaurides minuts després d’obrir el punt de recollida. A les 20 hores de dijous, una sala ben plena esperava impacient l’arribada del pregoner d’enguany: l’actor, guionista i director d’espectacles Quim Masferrer.

La regidora Promoció i Turisme de Vilafranca del Penedès, Dolors Rius, ha donat la benvinguda als assistents destacant “la qualitat, la proximitat, i la tradició d’aquesta fira, capaç de generar noves experiències durant 355 edicions”. Rius ha revelat que el secret de la continuïtat de la fira “prové dels tres pilars que la conformen i que mariden a la perfecció: el Gall del Penedès amb IGP, els vins d’alta qualitat i la gastronomia, que convida a compartir amb amics i familiars una experiència única”. En aquest sentit, la regidora ha agraït l’esforç de restauradors, criadors i cellers per fer-ho possible.

Enguany, la fira oferirà novament l’exposició i venda d’aviram, els tastos i maridatges del celler i la restauració amb plats elaborats amb gall. L’edició 355, però, aposta encara més per assegurar la continuïtat de cuinar i promocionar el seu producte autòcton incorporant dues novetats destacades: l’Aula de cuina, sis classes obertes per aprendre a cuinar el gall en diferents estils, i el 1r concurs al Millor plat cuinat amb Gall del Penedès.

Abans de donar pas al pregoner de la Fira del Gall 2019, la regidora ha remarcat que “la Fira del Gall treballa per assolir els objectius de qualitat i sostenibilitat que, de fet, ja professa des del seu origen amb el Gall del Penedès, producte de km 0, i els vins autòctons de la DO Penedès.”

Davant d’un auditori atent i expectant, Quim Masferrer ha iniciat la seva intervenció expressant la seva il·lusió per haver estat proclamat pregoner de la Fira del Gall. Natural de Sant Feliu de Buixalleu, Masferrer ha rememorat records d’infantesa compartint anècdotes en les quals el gall era molt present. De fet, ha assegurat que, encara avui dia, el seu plat preferit és el gall amb bolets que prepara la seva mare.  

Masferrer, que també ha afirmat que li encanta conèixer les persones i aprendre d’elles, ha cedit el protagonisme als assistents per descobrir les interioritats de la Fira del Gall. Tot seguit, ha baixat de l’escenari i el pregó ha adquirit el to familiar, distès i pròxim que desprenen els seus espectacles. “Ells no ho sabien, però us presento els tres pregoners de la Fira del Gall”, ha anunciat Masferrer convidant tres vilafranquins a pujar a l’escenari.

En un ambient divertit, els riures i aplaudiments han omplert l’auditori del Vinseum. Els records, les experiències i els lligams al Penedès han estat el fil conductor d’un pregó memorable convertit en homenatge als assistents de l’acte, però també al conjunt de penedesencs i el seu producte de qualitat i proximitat. La Fira del Gall està en tots els teixits. La forma la gent i, si continua tants anys, és perquè us l’estimeu molt, ha assegurat Masferrer. “Que m’hàgiu fet pregoner, m’emociona profundament,” ha afegit.

L’acte inaugural de la Fira del Gall també ha comptat amb l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, que ha conclòs el pregó. El batlle ha lloat el Gall del Penedès amb IGP i l’alta qualitat dels productes del territori penedesenc explicant algunes curiositats sobre les races de gallines penedesenques. A més, ha remarcat el seu consum i valor més enllà de la comarca, animant el públic a gaudir de la fira, de les seves mostres, tastos i activitats organitzades.

La Fira del Gall és un escenari emblemàtic per a la promoció del Gall del Penedès. Gastronomia, vins de la comarca i un centenar d’activitats donaran pas a la seva 355a edició aquest cap de setmana al Parc de Sant Julià de Vilafranca del Penedès.

Nou comentari