Vadegust
El natto, l’aliment japonès que triomfa a Occident i que és molt beneficiós

No has sentit a parlar mai del natto? És un aliment japonès molt beneficiós per a la salut i que ja està triomfant a Occident. Es tracta d’un menjar tradicional del Japó elaborat amb soia fermentada. Segons publica ‘Ok Diario‘, es couen les llavors de soia i, una vegada cuites, s’exposen al bacteri Bacillus subtilis natto, d’aquí el seu nom.

Aquest bacteri desenvolupa una bava i textura viscosa, i les llavors desprenen una olor molt intensa. El natto se serveix com a esmorzar en el nord del Japó, acompanyat de mostassa, salsa de soia, porro picat i arròs blanc.

Un plat de natto amb arròs | Pixabay

Els increïbles beneficis del natto per a la salut

El natto té un alt contingut en aminoàcids, vitamines i enzims. Diversos estudis científics han confirmat que actua com un anticoagulant natural, fins al punt que pot dissoldre trombes. Els japonesos el consideren un “superaliment”, i no és per a menys.

És un gran aliat per a prevenir l’envelliment prematur al tractar-se d’una font rica en vitamines B6 i E. A això cal sumar que ajuda a mantenir els ossos forts, ja que una dosi de 40 grams conté la vitamina K diària que l’organisme necessita.

I, a més, millora el procés digestiu. Els fermentats tenen un alt contingut en enzims que transformen els nutrients i milloren la digestió dels aliments.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Boku. a octubre 06, 2022 | 08:13
    Boku. octubre 06, 2022 | 08:13
    Diuen què és d'alló més saludable, però la veritat és que fa una pudor espantosa. Cal tapar-se el nas per a menjar-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa