Vadegust
El Museu més Dolç del Món arriba a Barcelona amb 12 sales temàtiques interactives

El Museu més Dolç del Món obre les portes a partir d’aquest divendres a Barcelona amb el lema ‘digues sí a la felicitat’. La cúpula del centre comercial Las Arenas es convertirà fins al 10 de gener en un espai ple de dolços i llaminadures, on els assistents poden fer-se fotos entre gelats de colors, ossets de ‘gominola’, núvols de sucre o xurros, entre altres. Fins a 12 sales temàtiques pretenen que “la gent gaudeixi i intenti oblidar-se del que està passant des del març”, explica el director executiu del museu, Christian Haltermann. Després de triomfar a Lisboa i Sao Paulo, l’equipament aterra a la capital catalana en una versió “totalment immersiva” amb realitat augmentada per tal d’adaptar-se a les limitacions de la pandèmia.

Les sales proporcionen informació sobre els diferents dolços a través de jocs als quals s’accedeix a través de l’aplicació del museu. A l’aplicació també s’hi poden trobar filtres per a fer fotografies, ja que aquest aspecte és clau durant la visita al museu. Tots els espais estan adaptats perquè els usuaris s’hi puguin fer fotos i compartir-les a les xarxes socials.

La sala dedicada als xurros al Museu més Dolç del Món, situat a la cúpula de Las Arenas | ACN

Quatre noves sales

Malgrat ser un museu itinerant, a cada capital s’adapta i algunes de les sales varien. A Barcelona, n’hi ha quatre que són noves respecte a les mostres anteriors. És el cas de la sala dedicada a les fruites, als xurros, al Nadal i als xiclets.

“Quan aterrem a una ciutat intentem buscar alguna cosa típica del lloc”, explica Haltermann. A Barcelona s’han escollit els xurros, amb la sala ‘Churro Lovers’, un espai amb xurros gegants en forma de cor on s’hi pot conèixer la història d’aquest dolç.

Al ser el primer cop que el museu s’instal·la durant els mesos de Nadal, a Barcelona també hi ha una sala dedicada a aquesta temàtica. La ‘Xmas Music Box’ és un espai on els visitants “poden ser els protagonistes dels seus propis contes nadalencs”.

Sala de l’artista

A més, a cada edició se selecciona un artista diferent perquè dissenyi una sala. A la capital catalana ha estat la il·lustradora Isa Muguruza, que ha fet una sala dissenyada als xiclets. L’artista explica que per fer els dibuixos es va inspirar en la pel·lícula de ‘Charlie i la fàbrica de xocolata’, sobretot en el personatge de la Violette, una noia enganxada al xiclet. “L’espai és una oda al xiclet”, assegura.

Limitacions per la pandèmia

El Museu ha reduït al 30% l’aforament per tal de garantir totes les mesures de seguretat. Així, tan sols s’accepten 30 persones cada hora, en un espai de més de 750m2. Així mateix també es prendrà la temperatura a l’entrada i a les sales hi ha gel hidroalcohòlic que s’ha de fer servir en el cas que es vulgui tocar algun dels elements.

Les entrades ja es poden adquirir a la web del museu i a través de l’aplicació. Fins aquest divendres tenen un preu de 15 euros i a partir del dia que s’obri pujaran a 18. D’aquest preu, un euro es destina a la Fundació Bobath, que treballa amb infants amb paràlisi cerebral. A més, de dilluns a divendres s’oferiran dues entrades diàries gratuïtes pels sanitaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa