Vadegust
El motiu pel qual no s’ha de prendre tonyina de llauna massa sovint

La tonyina de llauna és un aliment molt pràctic, i també saludable, ja que conté àcids grassos Omega-3, de manera que ajuda a cuidar la salut cardiovascular i millora el desenvolupament de la memòria. Evidentment, però, la tonyina en llauna no és igual de sana que la tonyina fresca, segons l’Oficina d’Avaluació de Riscos a la Salut Ambiental (OEHHA), que recomana que se’n pot menjar dues vegades per setmana, segons recull ‘Ok Diario‘.

En aquest sentit, experts en alimentació expliquen que les conserves de peix són bones, sempre que la matèria primera sigui de qualitat. També cal prestar especial atenció al líquid de cobertura de la conserva. Per exemple, la tonyina en llauna al natural és molt més sana que la tonyina en llauna amb oli de gira-sol. Si el comparem amb la tonyina fresca, l’enllaunada conté més proteïnes, que cuiden el sistema muscular.

Una amanida amb tonyina de llauna | Pixabay
Una amanida amb tonyina de llauna | Pixabay

El mercuri, el perill

Tot i que menjar tonyina en llauna un parell de vegades per setmana pot ser beneficiós per a la salut, en excés pot arribar a ser perillós. La raó és l’alt contingut en mercuri d’aquest peix, un element que es troba en la major part de recursos naturals i té efectes molt negatius per a la salut.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que l’exposició al mercuri és perillosa “per al desenvolupament intrauterí i en les primeres etapes de vida”. I afegeix que pot ser “potencialment tòxic per als sistemes nerviós i immunitari, l’aparell digestiu, la pell i els pulmons, ronyons i ulls”.

Segons l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), el límit màxim de mercuri permès en la tonyina és d’1 mil·ligram per quilo.

Tenint això en compte, menjar molta tonyina en llauna no és una bona idea pel bé de la salut. Tot i que les conserves venen molt bé en determinats moments, el millor és que donem prioritat als productes frescos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa