Vadegust
El Lactium se celebrarà a Vic en format presencial el 22 i 23 de maig

La 13a edició mostra de formates catalans Lactium se celebrarà enguany en format presencial els dies 22 i 23 de maig a Vic. L’any passat, amb motiu de la pandèmia, la fira va haver de suspendre’s. Per quatre vegada tindrà lloc al parc Jaume Balmes i comptarà amb 40 formatgeries catalanes i artesanes que constituiran una proposta comercial amb més de 250 formatges. Per fer front a les mesures sanitàries, el certamen ampliarà l’espai d’exposició i es farà control d’aforament al recinte. A més, les deliberacions del jurat es traslladaran a nou punts diferents de Catalunya les setmanes prèvies a la mostra. D’aquestes deliberacions en sortiran els guanyadors de les 13 categories que convoca el Concurs Lactium.

Aquest any també s’estrena el Premi Formatgeria Sostenible Lactium, que distingirà la formatgeria que millor hagi integrat iniciatives i bones pràctiques entorn a la sostenibilitat en els seus processos de producció. Els noms dels guanyadors del concurs es donaran a conèixer el dissabte 22 en el marc de la mostra. A més, també hi haurà actuacions de música en directe i espectacles familiars, així com xerrades.

Una altra de les novetats d’aquesta 13a edició és l’adaptació al format online de l’Aula del Formatge Bonpreu-Esclat. En concret, s’ha elaborat un programat format per tres sessions que tindran lloc els dies 15, 22 i 29 de maig en les quals es podran seguir tastos de formatges des de casa. D’altra banda, prèviament al Lactium ,tindrà lloc la jornada tècnica professional ‘Formatgeries i sostenibilitat, reptes i oportunitats’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa