Vadegust
El Gremi de Restauració demanarà al TSJC que aixequi cautelarment les restriccions

El Gremi de Restauració de Barcelona presentarà un recurs contenciós administratiu al TSJC en les pròximes hores contra la resolució de la Generalitat que estableix un horari d’obertura als bars i restaurants de 6,5 hores diàries amb un aforament màxim del 30% i en demanarà la suspensió cautelar després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia del País Basc. El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha insistit que el “el dany que estan causant les restriccions és desproporcionat” i ha posat en dubte l’eficàcia d’aquesta mesura per contenir la pandèmia. “El pronunciament del TSJPB, en la línia d’atendre el crit d’auxili dels restauradors, hauria de fer reflexionar els magistrats del TSJC”, ha afegit.

Aquest no serà el primer recurs que presenti l’entitat. El Gremi de Restauració de Barcelona ha qüestionat en diverses ocasions les resolucions del departament de Salut, tot i al·legar arguments molt similars als que ha fet servir la restauració basca, i el Tribunal les ha denegat “de manera sistemàtica”, segons denuncia.

“Correspon als tribunals confirmar que l’actuació de l’administració s’ajusta a la legalitat, especialment en moments d’excepcionalitat com l’actual. Ni els polítics ni els experts es troben per sobre o al marge de la llei“, afegeix Pallarols en el comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa