Vadegust
La Restauració demana rectificar la “discriminació” entre restaurants i domicilis per Nadal

El Gremi de Restauració de Barcelona ha instat el Procicat a rectificar les mesures per la campanya de Nadal que fixen que als bars i restaurants el nombre màxim de comensals per taula serà de sis mentre que als domicilis familiars podran trobar-se dues bombolles de convivència amb un màxim de 10 de persones. Els restauradors han denunciat en un comunicat que es tracta “d’una diferenciació arbitrària, mancada de base científica” i argumenten que “segons el ministeri de Sanitat, la restauració és l’origen del 0,41% dels nous contagis, una xifra que contrasta amb el 21,25% de contagis produïts en reunions familiars i amb amics”.

“Si es tracta de respectar la distància de seguretat, el menjador d’un restaurant sempre serà més idoni”, assenyala Roger Pallarols, director del Gremi. “Amb les xifres a la mà, és incomprensible que el departament de Salut prioritzi que les trobades es facin als domicilis i no als restaurants. Només s’entén des de la lògica de voler perjudicar el sector”. En aquest sentit, el Gremi alerta que el volum de desplaçaments que s’ha produït durant el pont de la Puríssima “fa pensar que l’activitat social pròpia del Nadal es produirà malgrat les recomanacions de Salut”.

Per això, aconsellen a la Generalitat que assumeixi que hi haurà moviment de persones i “de buscar aliats en la restauració”, ja que, en aquests moments, “els restaurants són més segurs que els domicilis si parlem d’acollir trobades familiars”.

D’altra banda, l’organització en representació dels interessos dels restauradors també ha criticat que la conselleria que dirigeix Alba Vergés criminalitzi el sector i els vulgui fer responsable de l’increment dels contagis. “Sembla que es vulgui construir un discurs per justificar fer un pas enrere en lloc d’estabilitzar el funcionament de la restauració. Si s’acabés produint un tercer tancament, s’hauria d’entendre com un nou fracàs de Salut a l’hora de gestionar la pandèmia”, assegura Pallarols.

Els diferents gremis i federacions de restauració de Catalunya han acordat demanar, a través del Departament d’Empresa, una reunió urgent amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó; la consellera de Salut, Alba Vergés i el d’Interior, Miquel Samper després que hagin passat tres setmanes des de la darrera trobada. El sector demanarà revisar el funcionament de la restauració durant la campanya de Nadal; modificar del toc de queda per endarrerir l’hora de tancament i permetre fer més sopars; i suprimir el confinament municipal, comarcal i perimetral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa