Vadegust
El Gremi de Restauració de Barcelona critica que d’octubre a març ha obert un 60% menys d’hores que a Madrid

El Gremi de Restauració de Barcelona ha lamentat aquest dimarts que d’octubre a març el sector dels bars i restaurants catalans han pogut obrir “un 60% menys d’hores que els madrilenys”. El Gremi ha difós un vídeo on qüestiona el “discurs oficial” de la Generalitat sobre la pandèmia i la restauració. “La comunitat de Madrid ha estat capaç d’aturar l’hemorràgia econòmica i, fins i tto, de començar a crear ocupació. A Catalunya, en canvi, el sector s’ha deixat pel camí 23.000 llocs de feina”, afirma el Gremi. Segons el seu director, Roger Pallarols, “el bloqueig econòmic de Catalunya és una realitat”, i mentre Madrid treu treballadors d’ERTO i genera ocupació “Catalunya segueix en caiguda lliure”.

En aquest sentit, Pallarols rebutja que hi hagi un vincle entre restauració i contagis. “Els restauradors estem sense tardes ni sopars des d’abans de Nadal. Des de llavors fins ara, s’han incrementat els contgis, hem viscut una tercera onada, i l’hem superat”, afirma.

El director del Gremi també remarca que en comunitats com Andalusia “s’ha plantat cara al virus i, sense haver escanyat la restauració, hi ha un balanç de defuncions durant l’últim trimestre inferior al de Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa