Vadegust
El Gremi de Restauració celebra les ajudes anunciades pel Govern

El Gremi de Restauració de Barcelona celebra l’arribada de les ajudes anunciades pel Govern, que contemplen la mobilització de 618 MEUR per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO. “Per fi es comença a parlar d’ajudes directes”, ha expressat l’associació en un comunicat, on afegeix que els restauradors seran “els principals beneficiaris” pel fet de formar part d’un dels sectors més afectats per les restriccions a 31 de desembre de 2020, la data que es pren com a referència per calcular la quantia dels ajuts. No obstant això, el gremi demana que les mitjanes empreses –d’entre 50 i 249 treballadors- també puguin accedir a les subvencions. “Res justifica que se les hagi exclòs d’unes ajudes vitals per la seva subsistència”, ha defensat.

Per altra banda, el Gremi alerta que “els nombrosos requisits i condicionats” per rebre les ajudes converteixen la mesura en “un galimaties”. “Sorgeixen diferents incògnites que, si no es resolen adequadament a les bases de la convocatòria, acabaran comprometent l’eficàcia del pla d’ajuts”, afegeix l’associació.

En paral·lel, el Gremi de Restauració sosté que la partida pressupostària per cobrir els ERTO “resulta insuficient”. Segons el Govern, el nombre de treballadors afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació és de 104.000, però segons les dades presentades pel gremi, la xifra supera les 200.000 persones a tots els sectors.

Finalment, l’agrupació demanen que la Generalitat els faci saber la quantia de les ajudes que rebrà el sector procedent dels Fons React-EU, les ajudes europees destinades a reactivar l’economia. Segons va informar el Ministeri d’Hisenda, Catalunya rebrà un total de 1.706 MEUR durant l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa