El Gremi de Pastisseria de Barcelona espera incrementar un 2,5% les vendes de panellets

Aquest any es vendran safates més petits per adaptar-se a les celebracions més reduïdes

El Gremi de Pastisseria de Barcelona confia que les vendes de panellets creixeran un 2,5% aquest any respecte el 2019 amb motiu de Tots Sants, que aquest coincideix en diumenge. Segons el Gremi, aquesta circumstància i l’actual crisi sanitària afavorirà la celebració de la festivitat en grups reduïts, a casa i en família. Per aquest motiu, els pastissers preparen aquest any safates més petites per adaptar-se a aquesta situació. En un comunicat, el Gremi ha reivindicat la qualitat dels panellets artesans de pastisseria i ha recordat que per diferenciar-los dels industrials cal veure si estan fets de massapà; no porten fècula de patata o moniato ni cap mena de conservant ni colorant artificial.

D’altra banda, afegeix, es fan amb ingredients de “màxima qualitat”, és a dir amb ametlla marcona i pinyons del país, que enguany arriben als 70 euros al quilo; i s’elaboren hores abans de vendre’s. Aquest any, el Gremi preveu que els més venuts siguin els de pinyons, juntament amb els d’ametlla, de coco, el bolet (massapà flamejat), el de castanya o de cafè.

Segons el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Elies Miró, els clients són “cada cop més conscients” del que consumeixen. “Mai serà igual el massapà que la patata, el pinyó nacional que l’asiàtic o un panellet sense conservants i acabat de fer que un industrial que porta un mes a la prestatgeria del súper”, afirma Miró, que assegura que alguns supermercats venen panellets a un preu superior per quilo als artesanals.

Nou comentari