La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha indicat aquest dilluns que tot fa pensar que l’obertura de la restauració al vespre és una mesura “que haurà d’esperar uns dies més” després del repunt en els indicadors de la covid-19. Pel que fa a l’allargament del toc de queda, ha argumentat que “una cosa va vinculada a l’altra”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Budó ha subratllat que cal donar aire a la ciutadania, però alhora ser conscients que els casos tornen a pujar. “Hem de ser molt curosos, el que hem d’evitar és una quarta onada”, ha dit. En demanar-li per si pot haver una marxa enrere en les mesures actuals, ha indicat que espera que no calgui fer-la, i ha defensat que la població està complint malgrat el “cansament”.

Budó creu que el balanç del primer cap de setmana amb desconfinament comarcal per a les bombolles ha estat positiu. “Jo crec que majoritàriament la gent s’ha mogut però ho ha fet de manera responsable”, ha indicat la consellera, que ha opinat que en general la ciutadania “ha respectat molt les normes”. Al seu parer, la població necessitava una mica d’aire, i ha constatat que el proper govern haurà de continuar treballant per trobar aquest equilibri entre les restriccions necessàries per controlar la pandèmia i l'”esgotament” que totes aquestes mesures provoquen en la ciutadania.

Pel que fa a la vacunació, Budó ha constatat que l’estratègia europea “s’ha de replantejar”, i ha posat d’exemple el Regne Unit, amb 800.000 vacunats en un sol dia i un 30% de població immunitzada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa