Vadegust
El formatger Jordi Domènech, Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2020

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha concedit el Premi i l’accèssit al millor jove artesà alimentari innovador, en la seva convocatòria de l’any 2020, al formatger Jordi Domènech Navarra, i al flequer Jordi Gasque Brusco, respectivament.

Jordi Domènech

Jordi Domènech Navarra és un formatger d’Olot (Garrotxa). L’any 2016, juntament amb el seu germà bessó, Oriol, es van fer càrrec del negoci familiar Mas Claperol, d’elaboració de productes làctics artesans iniciat als anys 80, i van apostar per l’elaboració de productes ecològics, i de qualitat.

L’any 2020 ha creat el formatge Coronat, un formatge ecològic i solidari, creat en temps del confinament del mes de març d’enguany per a donar sortida a la llet de vaca dels ramaders locals, i que a més se suma a la iniciativa #joemcorono per a recaptar fons per a lluitar contra la covid-19. També ha optat per comercialitzar tots els seus productes en envasos sostenibles, i ha desenvolupat la seva botiga on-line per a fer més accessibles els seus formatges a tothom

El flequer Jordi Gasque | Departament d’Agricultura

Jordi Gasque

Jordi Gasque Brusco, és un flequer de Nulles (Alt Camp). És un forner de 1a generació. Fa 10 anys, en un moment en què no tenia feina, ni cap experiència professional com a flequer, juntament amb la seva dona, Loli, es van fer càrrec del Forn de Nulles, on el seu antic propietari, en Pere, a punt de jubilar-se, li va ensenyar l’ofici de forner. A base de formació i experiència adquirits al llarg d’aquests anys, ha anat introduint nous productes i varietats, fins i tot fent creacions innovadores i sorprenents com el Pa de Calçot o el Croissant de Calçot, que han tingut una molt bona acceptació no només en la localitat de Nulles mateixa, sinó dins de la comarca.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació va crear l’any 2003 el Premi a la/al millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a per tal de guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Amb els guanyadors d’enguany, s’ha atorgat 20 premis i 6 accèssits.

La dotació del Premi és de 3.000 euros, amb un accèssit de 1.000 euros que es concedeix a la persona candidata que tingui més puntuació després de la premiada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa