Vadegust
El Bo.Tic rep la segona estrella després de tretze anys “treballant com formiguetes”

El restaurant Bo.Tic de Corçà (Baix Empordà) ha rebut la segona estrella Michelin onze anys després de rebre la primera. El seu xef, Albert Sastregener, ha assegurat que durant tot aquest temps han estat “treballant com formiguetes” amb l’únic objectiu de “millorar cada dia”. El restaurant ha estat tancat des de l’inici de les restriccions de la Generalitat a causa de la segona onada. Aquest dimecres 16 reobriran les portes, tal com ja van anunciar fa dues setmanes. Abans de la gala de la Guia Michelin, ja tenien els primers dies “força ocupats”, però quan van anunciar que els donaven la segona estrella aquest dilluns, l’allau de reserves va provocar la caiguda del servidor i va estar un temps fora de servei.

El cuiner Albert Sastregener ha rebut la seva segona estrella Michelin aquest dilluns a la nit amb el restaurant Bo.Tic de Corçà (Baix Empordà). Es tracta d’un restaurant que ha viscut entre crisis i que precisament en aquests períodes és quan ha rebut els dos reconeixements de la Guia Michelin.

El Bo.Tic va obrir les portes el 2007, a punt d’esclatar la crisi econòmica. Dos anys després i en plena crisi va rebre la primera estrella. Ara, aquest novembre ha rebut la segona onze anys després de la primera. “Ens adaptem al moment i a la situació”, ha assegurat el seu xef, Albert Sastregener. De fet, malgrat patir els efectes de la pandèmia, Sastregener ha detallat que han rebut la segona estrella amb molta alegria. “Fa il·lusió en tots moments, bons i dolents”, ha afegit el cuiner.

Al llarg d’aquests onze anys que han passat des de la primera estrella fins a la segona, Sastregener ha garantit que han estat “treballant com formiguetes”. El seu objectiu ha estat “millorar cada dia” els plats que incloïen a la carta, “sense pretensions”. A més, el xef ha assegurat que el mèrit és compartit amb tot el seu equip, ja que són “com una família”.

Ara, el seu objectiu és seguir treballant com han fet fins ara. Albert Sastregener ha avançat que seguiran “aportant granets de sorra” com han fet des del 2007 fins a construir una pila que arriba a les dues estrelles Michelin. De tota manera, les formiguetes del Bo.Tic no volen mirar amunt per veure la tercera estrella, sinó sempre avall per canviar tots aquells granets de sorra que encara es poden millorar.

Albert Sastregener defineix la seva cuina com “cuina tradicional”, tot i que ho fusiona amb noves tècniques i mètodes. Tot i així, el xef del Bo.Tic ha assegurat que darrera dels seus plats vol resumir “el territori, el paisatge i la cultura” per tal que els seus clients puguin tastar un plat que defineixi la zona on treballen.

Una de les sales del menjador del restaurant Bo.Tic amb la taula parada | ACN

Allau de reserves

El Bo.Tic reobrirà les seves portes aquest dimecres 16 de desembre, després de tancar durant la segona onada. Quan el Govern va decretar el tancament de restaurants, van decidir apagar els fogons temporalment. El confinament perimetral de caps de setmana impedia que bona part del públic s’hi acostés i per això Sastregener es mantenia a l’expectativa de veure com evolucionava la situació.

Fa quinze dies, però, ja van anunciar la seva reobertura per aquest dimecres. “Nosaltres tenim una cartera de clients força fidels“, ha explicat el xef del restaurant. Això ha fet que al llarg de les dues properes setmanes el restaurant estigui “força ocupat”.

L’anunci de la segona estrella Michelin aquest dilluns, però, ha fet augmentar l’interès per visitar el Bo.Tic. De fet, aquest dilluns la pàgina web es va saturar per l’allau de visitants que hi havia intentant accedir al sistema de reserves. El cuiner ha garantit que intentaran donar resposta a tothom i s’ha mostrat agraït per totes les mostres de suport i agraïment que han rebut des de l’anunci de la segona estrella.

Tot i així, Sastregener espera que aquesta segona estrella no impliqui més previsió dels clients a l’hora de reservar taula. “A la gent també li agrada decidir a últim moment a on va a dinar”, ha explicat el cuiner. Per això espera que malgrat el reconeixement el públic pugui anar-hi entre setmana sense necessitat de reservar taula, excepte durant els mesos d’estiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa