El ‘Benvinguts a Pagès’ torna el 2 i 3 d’octubre amb 150 explotacions agroalimentàries

Les places per participar a la fira rural són limitades i cal inscripció prèvia a la pàgina web

La fira rural ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ torna a la presencialitat el proper cap de setmana del 2 i 3 d’octubre amb la participació de 150 explotacions agroalimentàries d’arreu de Catalunya i 200 restaurants, proposats en aquesta ocasió pels mateixos pagesos. Les visites gratuïtes a les 150 explotacions incorporen tastos que conviden el públic a degustar els productes de temporada i de proximitat, i descobrir l’origen d’allò que mengem cada dia i els seus processos d’elaboració.

Les places per participar a ‘Benvinguts a Pagès’ són limitades i les visites gratuïtes s’han de reservar prèviament a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que funciona com a central de reserves, per complir amb els protocols sanitaris vigents. La festa també inclourà la participació de 200 allotjaments rurals i, finalment, es programaran una cinquantena d’activitats complementàries.

Del camp a la taula

La relació dels pagesos amb els restaurants del territori s’estreny i a ‘Benvinguts a Pagès. La Festa’ s’exemplifica. L’Hotel Terradets, al Pallars Jussà, oferirà els cargols de l’explotació Cargols ‘Txambonet’ en el marc de la temporada alta d’aquesta espècie que es pot degustar a la brasa o a la llauna; mentre que el ‘Xai Ferreres’, al Berguedà, es podrà trobar al menú dels establiments propers L’Estació del Carrilet i Restaurant Arsenal. A les Garrigues, els apicultors de ‘Be Happy’ porten la seva mel al restaurant ‘Els Fogons de la Carme’ que elabora una carn amb salsa de mel i proposa unes postres en què la mel i mató té forma de gelat. El públic a qui agradin les hamburgueses de vedella tindrà l’oportunitat de degustar la carn de l’explotació ‘Masiets & Perich’ dels joves germans bagencs Gerard i Mònica Soler, al restaurant ‘Taverna 1913’, ubicat a la plaça Major de Manresa.

Una degustació a la fira rural ‘Benvinguts a Pagès’, en una imatge d’arxiu | ACN

Com es fa l’arròs del Delta o la melmelada al Maresme

‘Benvinguts a Pagès La Festa’ promou una relació directa entre la ciutadania i els pagesos del país. El projecte treballa per fidelitzar nous públics sensibles amb aspectes com l’estacionalitat, l’origen i la proximitat dels productes que fan possible una alimentació més sostenible. En el marc de les visites gratuïtes, el públic tindrà l’oportunitat d’omplir el rebost comprant aquells productes que hagi acabat de conèixer i redescobrir. En aquest sentit, el públic foodie podrà conèixer l’elaboració de l’arròs del Delta de l’Ebre, descobrir la producció de llet amb vaques de raça parda a l’Alt Urgell, entrar en un petit obrador de producció de melmelades al Maresme i veure com es treballa en un camp de producció de nous del Pla de l’Estany, entre d’altres visites gastronòmiques.

Rutes d’un dia o de cap de setmana

El primer cap de setmana d’octubre es mantenen les rutes d’un dia o bé de cap de setmana que inclouen les visites gratuïtes a les explotacions, l’estada als allotjaments i restaurants de cada territori i també proposen redescobrir el patrimoni i la història de cada indret. ‘Benvinguts a Pagès. La Festa’ inclou les rutes Costa Brava, Paisatges de Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Pirineus.

Comentaris

    Observador 23/09/2021 6:55 am
    Segur que alguns urbanites descobriran que els queviures no creixen espontàniament a les lleixes dels supermercats.

Nou comentari