Vadegust
El bar que prepara els millors ‘callos’ del món (i amb un producte català!)

El cuiner Javier Muñoz-Calero, del restaurant Ovillo (a Madrid) fa els millors ‘callos’ del món. El seu plat ha resultat guanyador del V Campionat Mundial de Callos, un concurs que homenatja un plat que es guisa “en totes les regions”, segons publica ‘La Vanguardia‘. Però, a més, aquests ‘callos’ tenen una particularitat: porten mongetes de Santa Pau.

Segons ha explicat el mateix cuiner, amb aquest plat ha volgut homenatjar els callos tradicionals de Madrid i el cap i pota català unint-los a través d’aquest llegum. “Són pur or, per la seva grandària i la seva untuositat”, ha dit el xef, que triga 48 hores a elaborar aquest plat que es troba a la carta d’Ovillo i que es fuma “per a aconseguir el sabor dels embotits fumats sense afegir pesadesa”. A més, parteixen d’un brou de potes i morros que genera gelatina, al qual s’afegeixen budells de múrgola i de barnús perquè “són els millors recipients de sabor”.

“Obligatori mullar-hi pa”, recomana Muñoz Calero, qui a Ovillo, a més de guisar menjar clàssic internacional, desenvolupa un projecte social en col·laboració amb la Fundació Arrels per la qual integra a immigrants amb desarrelament familiar, a més de formar a Menes per a “buscar-los un futur”.

‘Callos’ amb mongetes de Santa Pau del restaurant Ovillo | Facebook Javier Muñoz-Calero Calderón

V Campionat Mundial de Callos

Aquest concurs està organitzat pel cuiner asturià Pedro Martino en La Guisandera de Piñera (Madrid), i hi han participat 14 restaurants de vuit territoris de l’Estat, demostrant que “a cada regió es preparen d’una forma diferent i després cada restaurant li dona el seu punt”, ha manifestat Martino.

Si bé a Andalusia i Galícia es cuinen amb cigrons, el jurat ha votat de manera unànime els ‘callos’ d’Ovillo com a guanyadors, “pel seu equilibrat sabor, la seva textura melosa” i l’originalitat d’incloure mongetes de Santa Pau, unes petites mongetes blanques molt cremoses de Catalunya que Javier Muñoz Calero va descobrir quan treballava amb Carme Ruscalleda.

Nou comentari

Comparteix