Vadegust
El bar que prepara els millors ‘callos’ del món (i amb un producte català!)

El cuiner Javier Muñoz-Calero, del restaurant Ovillo (a Madrid) fa els millors ‘callos’ del món. El seu plat ha resultat guanyador del V Campionat Mundial de Callos, un concurs que homenatja un plat que es guisa “en totes les regions”, segons publica ‘La Vanguardia‘. Però, a més, aquests ‘callos’ tenen una particularitat: porten mongetes de Santa Pau.

Segons ha explicat el mateix cuiner, amb aquest plat ha volgut homenatjar els callos tradicionals de Madrid i el cap i pota català unint-los a través d’aquest llegum. “Són pur or, per la seva grandària i la seva untuositat”, ha dit el xef, que triga 48 hores a elaborar aquest plat que es troba a la carta d’Ovillo i que es fuma “per a aconseguir el sabor dels embotits fumats sense afegir pesadesa”. A més, parteixen d’un brou de potes i morros que genera gelatina, al qual s’afegeixen budells de múrgola i de barnús perquè “són els millors recipients de sabor”.

“Obligatori mullar-hi pa”, recomana Muñoz Calero, qui a Ovillo, a més de guisar menjar clàssic internacional, desenvolupa un projecte social en col·laboració amb la Fundació Arrels per la qual integra a immigrants amb desarrelament familiar, a més de formar a Menes per a “buscar-los un futur”.

‘Callos’ amb mongetes de Santa Pau del restaurant Ovillo | Facebook Javier Muñoz-Calero Calderón

V Campionat Mundial de Callos

Aquest concurs està organitzat pel cuiner asturià Pedro Martino en La Guisandera de Piñera (Madrid), i hi han participat 14 restaurants de vuit territoris de l’Estat, demostrant que “a cada regió es preparen d’una forma diferent i després cada restaurant li dona el seu punt”, ha manifestat Martino.

Si bé a Andalusia i Galícia es cuinen amb cigrons, el jurat ha votat de manera unànime els ‘callos’ d’Ovillo com a guanyadors, “pel seu equilibrat sabor, la seva textura melosa” i l’originalitat d’incloure mongetes de Santa Pau, unes petites mongetes blanques molt cremoses de Catalunya que Javier Muñoz Calero va descobrir quan treballava amb Carme Ruscalleda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa