Vadegust
El 41è Aplec del Caragol es farà del 20 al 22 de maig del 2022

L’any vinent torna l’Aplec del Caragol, després que no s’hagi pogut celebrar els dos darrers anys per la pandèmia del coronavirus. La 41a edició tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de maig i la voluntat de la Federació de Colles (Fecoll) és que es desenvolupi amb la màxima normalitat possible, atenent els requeriments sanitaris que puguin ser vigents en aquell moment. L’organització ha donat a conèixer les dates per facilitar que proveïdors i colles puguin començar a preparar la logística i infraestructura necessària. L’Aplec reuneix 107 colles que sumen unes 13.500 persones. Es calcula que unes 200.000 persones passen pel recinte durant els tres dies de la festa. Tot i això, hi ha set colles que esperen alguna vacant per poder-hi participar.

El recinte dels Camps Elisis de Lleida acollirà del 20 al 22 de maig del 2022 la 41a edició de l’Aplec del Caragol. Serà en les dates habituals en què s’ha vingut celebrant l’esdeveniment gastronimicofestiu per excel·lència de la capital del Segrià, al marge dels dos darrers anys que no s’ha fet per la pandèmia. Tot i això, des de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) van voler mantenir viu l’esperit de la festa amb l”Aplec a casa’, convidant tothom a celebrar-ho i menjar caragols en família els mateixos dies en què s’hauria dut a terme la festa.

El president de la Fecoll, Ferran Perdrix, ha posat de relleu que l’Aplec del Caragol requereix d’una infraestructura i logística “molt importants” i, per això, han volgut donar a conèixer els dies en què es farà la pròxima edició per tal que proveïdors i colles puguin començar a organitzar-se i planificar les necessitats que tindran. “Hi ha molta gent a Lleida que ens estava preguntant les dates perquè l’Aplec no els coincideixi amb un boda, una comunió o amb qualsevol altra celebració”, ha explicat. A més, “hi ha gent que ve de fora i s’ha de preparar el viatge”, ha afirmat Perdrix. A la vegada, ha remarcat que també cal organitzar amb temps la setmana cultural prèvia, així com els ‘tours’ per presentar l’Aplec a altres ciutats catalanes i estatals.

Des de la Fecoll han indicat que la voluntat és celebrar la pròxima edició de l’Aplec amb la màxima normalitat possible. “La intenció és arribar al maig amb una situació igual o millor que l’actual perquè això permetria fer una sèrie de coses molt similars al que seria un Aplec normal”, ha dit Perdrix. Tot i això, ha assenyalat que s’adaptaran a la situació sanitària que hi hagi aleshores. “Entre tots hem d’arribar al maig amb les millors condicions”, ha afegit. En aquest sentit, el president de la Fecoll ha fet una crida per tal que cada cop siguin més les persones vacunades contra la covid-19.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, amb el president i el gerent de la Fecoll, Ferran Perdrix i Jesús Bometon, respectivament, i el regidor de Festes, Ignasi Amor, presentant el 41è Aplec del Caragol | ACN

De la seva banda, l’alcalde Miquel Pueyo destacat la importància que l’Aplec del Caragol té per a Lleida tant a nivell econòmic com turístic, ja que atreu molts visitants i també contribueix a donar a conèixer i promocionar la ciutat a l’exterior. Pueyo ha dit que l’Aplec genera un impacte econòmic d’uns 6 milions d’euros per la despesa que es fa aquells dies a la capital del Segrià. Tanmateix, l’alcalde ha remarcat que la represa de l’activitat a la ciutat no només ho és des del punt de vista econòmic, sinó també anímic. “Al final, el material bàsic de totes les iniciatives humanes és l’esperança, la il·lusió i la convicció que hi ha un futur i un projecte i que s’avança en aquesta direcció”, ha exposat.

L’Aplec del Caragol compta amb la participació de 107 colles, que sumen uns 13.500 collistes. L’organització calcula que la nit del dissabte es poden arribar a reunir més de 50.000 persones al recinte, mentre que durant els tres dies s’estima que hi poden passar a l’entorn d’unes 200.000 persones, entre collistes i visitants. Des de la Fecoll han explicat que actualment hi ha set colles en llista d’espera ja que el recinte dels Camps Elisis on es fa l’Aplec del Caragol no té capacitat per encabir-ne més. D’aquesta manera, hauran d’esperar a la renúncia d’alguna de les colles inscrites per poder participar en pròximes edicions.

L’Aplec del Cargol té el reconeixement de Festa d’Interès Turístic Nacional, en l’àmbit estatal. Des de la Fecoll porten treballant per obtenir també el de Festa d’Interès Internacional però l’aturada obligada de dos anys per la covid-19 farà que hagin d’esperar alguns anys més per poder-lo aconseguir, segons ha explicat Ferran Perdrix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa