Una bona paella és un element imprescindible a la teva cuina, la teva aliada per a fregir, saltejar, guisar… Comprar una paella sembla una cosa fàcil, però la veritat és que hi ha molts tipus de paelles, amb caracteristicas diferents. I segons el seu material, el seu recobriment o la seva forma seran més adequades per a un ús o un altre.
Inducció, vitroceràmica o gas
La major part de les paelles de nova generació són aptes per a utilitzar-se sobre diferents tipus de plaques de cocció.
- Qualsevol tipus de paella pot utilitzar-se amb focs de gas, que ben regulats ofereixen un repartiment uniforme de la calor.
- En general, els resultats són una mica millors en vitroceràmica que sobre inducció.
- En les plaques d’inducció, molt ràpides i eficients, influeix molt el disseny de la paella, per a poder aprofitar millor el camp magnètic que crea la placa.
Bones paelles per pocs diners
L’OCU ha comparat paelles de 24 cm de diàmetre. 9 de les 36 paelles analitzades obtenen una molt bona valoració global, perquè ofereixen molt bones prestacions sobre plaques de diferents tipus. Entre aquests productes hi ha alguns que ronden els 100 euros, però no cal gastar tants diners per a tenir una paella de qualitat: de fet, pots comprar-les per uns 10 o 15 euros.

Les dues millors paelles per menys de 15 euros
- Carrefour paella baixa acer inoxidable
- És una paella d’acer inoxidable amb recobriment de tefló
- Ofereix molt bones prestacions sobre vitro i sobre inducció
- És estable, manejable i fàcil d’usar, però la seva resistència és només acceptable
- Costa entre 10 i 16 euros
- Ikea Hemalagad
És una paella de tefló
Ofereix molt bona qualitat en general
És una paella resistent i duradora
Només costa 9 euros: per la seva bona relació qualitat/preu és la Compra Mestre de l’OCU.