Vadegust
Dotze granges catalanes reben catorze premis Porc d’Or a l’excel·lència del sector porcí

Dotze granges catalanes han rebut aquest divendres catorze premis Porc d’Or, que reconeixen l’excel·lència de la producció porcina, en una gala que ha reunit a Lleida a 600 professionals. Catalunya és el segon territori de l’Estat més premiat, per darrere de l’Aragó, que ha rebut 16, segons ha informat la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, en un comunicat.

Un total de 41 granges de sis regions han rebut els 48 premis, 45 generals i tres especials, i a més de catalanes i aragoneses, han estat premiades cinc explotacions de Navarra, altres cinc de Galícia, quatre de Castella i Lleó i una d’Andalusia.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha lliurat el màxim guardó, el Porc d’Or Especial amb Diamant, que reconeix de manera global l’excel·lència, a l’explotació de Sena (Osca) Granja Valfarta pertanyent a la Cooperativa d’Ivars d’Urgell (Lleida).

Per les seves característiques de sanitat, benestar animal i medi ambient, la turolense Granja Cañalafuente, de l’empresa Portesa, ha rebut el premi Porc d’Or Especial del MAPA que lliura el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

En l’àmbit de la innovació, una altra explotació de Terol, Granja Pellicer, de Vall Companys Grup, ha tornat a ser reconeguda, com ja ho va ser l’any 2018, amb el premi Porc d’Or Especial Zoetis a la Innovació.

El projecte pel qual ha guanyat el premi consisteix en el disseny de l’eina Dentapig, que permet optimitzar el procés de llimat de les dents dels garrins, pràctica ocasional realitzada per a evitar possibles lesions entre els animals i a la truja durant l’alletament.

Els premis Porc d’Or estan organitzats per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, al costat de l’empresa de salut animal Zoetis i la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), amb el suport de l’Ajuntament de Lleida i Mercolleida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa