Vadegust
Dos clients, sorpresos pel cobrament d’un ingredient bàsic en un restaurant

Increïble el que els ha passat a dos clients d’un restaurant d’Austràlia. La crisi alimentària serà un dels grans reptes als quals haurà de fer front el món desenvolupat. Les potències d’Occident, després de dos anys d’aturada econòmica a causa del coronavirus i encara a l’espera de veure com de greu serà l’impacte energètic de la invasió russa d’Ucraïna, hauran de lluitar amb una inflació desconeguda per la seva extensió global i la més que probable escassetat d’aliments que fins ara donàvem per garantits.

És per aquest motiu que hi ha països que ja estan prenent mesures que afecten directament el consumidor, com és el cas d’Austràlia, on un aliment bàsic en la dieta de tots està començant a escassejar. Segons recull la cadena Cope, Ross Stevenson i Russel Howcroft són dos periodistes de la ràdio australiana. En les últimes setmanes, s’ha viralitzat un missatge seu publicat a les xarxes socials on es pot veure el curiós compte que els ha arribat una vegada acabada la seva comanda en un restaurant australià.

El cas és que a l’hora de demanar un ‘San Choi Bao’, plat d’origen asiàtic que es podria traduir com un embolcall d’enciam, els hi han cobrat de manera independent l’enciam. “Això és descarat…”, es queixaven els periodistes: “L’enciam és un element que forma part del ‘San Choy Bao’, no un extra opcional!”.

Perquè s’entengui millor, és com si a l’hora de demanar una hamburguesa l’establiment cobrés, d’una banda, el preu complet de l’hamburguesa, i per l’altre un preu extra per la carn, com si demanar carn en una hamburguesa fos un extra. L’enciam és un ingredient fonamental d’aquest plat que triomfa a Austràlia, on la gastronomia asiàtica té grans seguidors.

El cert és que Austràlia està vivint una difícil situació de proveïment de certs productes alimentaris. En aquest cas, els enciams han arribat a costar fins a uns vuit euros per unitat, un preu lluny del que habitualment paguen els australians. I es que la inflació està fent que els costos de molts productes bàsics es disparin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa