Vadegust
Coneixes les diferències entre porres i xurros? Et sorprendran!

És molt possible que si t’agraden els xurros t’agradin també les porres. I viceversa. Però també hi ha a qui li agrada una cosa i no l’altra. I té una explicació, ja que xurros i porres són molt semblants, però no són el mateix. Segons publica ‘Ok Diario‘, una de les primeres i evidents diferències que existeixen entre un xurro i una porra és la grandària o, millor, dit el seu gruix. El xurro és allargat i bastant fi encara que pot trobar-se també en forma de llàgrima o “de llaç”.

Es diu que l’origen dels xurros espanyols està en els pastors que en ser a les muntanyes i no tenir pa fresc per menjar, elaboraven una massa amb farina i aigua i la fregien en oli. El nom a més és en honor a les ovelles “xurres”. En canvi, les porres tenen una forma més gruixuda i són també més grans que els xurros i encara que es desconeix el seu origen, es diu que els xurros van començar a fer-se a Saragossa encara que es van popularitzar a Madrid.

Xurros amb xocolata calenta | Pixabay

Al marge de la forma o grandària, la manera en la qual s’elaboren els xurros i les porres és també diferent. Pot ser que en tots dos casos la base de la recepta sigui farina i aigua i un polsim de sal, però en el cas de les porres se sol afegir a més una mica de llevat o de bicarbonat i, a més, la massa es deixa fermentar uns minuts.

D’altra banda, i perquè quedin més cruixents per fora i esponjoses per dins l’aigua per a elaborar la massa de les porres sol escalfar-se prèviament però no ha de superar mai els 40 graus, mentre que per fer massa de xurros es recomana que l’aigua estigui bullint.

Finalment, també trobem diferències a l’hora de fregir-los ja que els xurros requereixen que l’oli estigui almenys a 195 graus, mentre que per a les porres es necessitarà que l’oli estigui una mica més calent, fins a arribar a aconseguir com a mínim els 205 graus aproximadament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa