Vadegust
Totes les picotes són cireres, però no totes les cireres són picotes

La cirera és una fruita originària del mig orient, que es produeix molt bé en diferents zones de l’estat espanyol. Destaca pel seu exquisit sabor i pels seus indubtables beneficis nutricionals: la cirera és una fruita molt rica en antioxidants, flavonoides i polifenols, i té a més un important contingut en fibra.

Cirera o picota?

Les picotes són cireres… però no totes les cireres són picotes, segons publica l’OCU. Aquestes són les seves diferències:

– Aspecte. Aparentment, la diferència entre cirera i picota es troba en la cueta: les picotes són un tipus de cireres que acostumen a no tenir-ne, ja que durant la recol·lecció, aquesta queda unida a l’arbre (perquè la seva unió amb el fruit és bastant més fortl). En les altres cireres passa a l’inrevés. Altres característiques que t’ajudaran a diferenciar-les són la grandària i el color, perquè les picotes solen tenir un color vermell més intens i fosc i major grandària que les cireres.

– Sabor i textura. Però la diferència entre cireres i picotes no és només exterior: les picotes solen ser més cruixents, dolces i saboroses que les cireres.

– Temporada. La de les cireres és més primerenca, començant a l’abril, mentre que la temporada de la cirera picota no comença fins el mes de juny.

Cireres | ACN

Les zones de major producció de picotes són Extremadura i Aragó, seguides d’Andalusia i Catalunya. Hi ha una D.O.P. (Denominació d’Origen Protegida) a la Vall del Jerte i una I.G.P. “Cireres de la Muntanya d’Alacant”, encara que no totes les picotes procedeixen d’allà.

Treure partit a les cireres

  • Tria les cireres que presenten un aspecte brillant amb un color vermell intens.
  • Guarda-les a la nevera (en la zona menys freda) i sense rentar.
  • En fresc s’aprofiten al màxim les seves propietats. També poden usar-se en confitures i dolços.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa