Segur que sovint has sentit a parlar de macarrons i de penne, però és molt probable que no coneguis la diferència entre tots dos termes. De fet, pot ser que en la carta de molts restaurants italians apareguin els penne com una de les seves especialitats de pasta curta, però no els macarrons i potser per això pensem que són el mateix però la veritat és que no ho són, o no del tot.

Els penne són molt tradicionals a Itàlia i és un tipus de pasta amb forma de tub, els extrems del qual estan tallats en angle. Dins d’aquests tenim dues especialitats més: els penne rigate que tenen ratlles horitzontals i els penne lisce que són completament llisos, segons publica ‘Ok Diario‘.

Llavors és el mateix? Doncs gairebé, ja que es pot dir que els macarrons són una espècie de penne. En concret, són els penne llis que a Espanya podem trobar també moltes vegades sota el nom de plomes.

Un plat de penne | Pixabay

Origen i significat de penne

La traducció de penne és la de “bolígraf”, de manera que si tenim en compte la seva forma amb aquests extrems en angle és bastant comprensible que tingui el nom que té.

Els penne es van crear en 1865 pel fabricant de pasta italià Giovanni Battista que va ser el primer a tenir una màquina per a tallar la pasta fresca en la forma que hem explicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa