Vadegust
La diferència entre llet sencera, semidesnatada i desnatada

Potser no acabes de tenir del tot clar quina és la diferència entre llet sencera, semidesnatada i desnatada. I segur que això et crea certs dubtes i inseguretats a l’hora d’anar al supermercat i escollir quina llet compres. És per aquest motiu que t’expliquem les diferències entre aquests tres tipus de llet, i també quina és més saludable.

Segons publica ‘Ok Diario‘, no va ser fins als anys 70 quan van aparèixer la llet desnatada i semidesnatada com a resposta a una creixent demanda d’aliments amb una menor proporció de greixos i calories.

La principal diferència entre els diferents tipus de llet que existeixen és el percentatge de greix. L’aportació de la resta de nutrients és pràcticament igual. Tant la sencera com la desnatada i la semidesnatada contenen vitamines, proteïnes i minerals, entre els quals destaca el calci.

Una gerra i un got de llet | Pxhere
Una gerra i un got de llet | Pxhere

La veritat és que tota la llet es desnata i equilibra en arribar a la central. Perquè la llet pugui considerar-se sencera, el percentatge mínim de greix ha de ser del 3,5%. Mentrestant, la semidesnatada té un percentatge de greix que oscil·la entre l’1,5% i l’1,8%, i la desnatada de menys del 0,1%.

Com resulta lògic, el percentatge de greix influeix de manera directa en el nombre de calories. La sencera aporta 66 quilocalories per cada 100 grams, mentre que la semidesnatada té 45 quilocalories i la desnatada 35 quilocalories.

Els tres tipus de llet són molt saludables. En el cas de la desnatada, en retirar-li pràcticament tot el greix, es perden algunes vitamines, com l’A, la D i l’E. Tot i això, la majoria de fabricants enriqueixen la llet amb aquestes vitamines.

Una cosa molt important que val la pena tenir en compte és que diversos estudis han demostrat que el greix és clau per a l’absorció de calci. Per tant, aquelles persones que necessiten enfortir els ossos o pateixen malalties com l’osteoporosi, han de consumir llet sencera.

A això cal sumar que els nutricionistes recomanen la llet sencera fins i tot als qui segueixen una dieta de pèrdua de pes. I és que, el greix aporta sensació de sacietat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa