Hi ha poques receptes tan versàtils. Les hamburgueses ofereixen infinites possibilitats i s’han guanyat el seu lloc en la cuina gurmet. Per a celebrar el Dia Internacional de l’Hamburguesa, avui 28 de maig, et portem la llista definitiva de les burgers imprescindibles que estan marcant tendència i necessites conèixer -i menjar- per a celebrar aquest dia com es mereix.
Ja siguin les clàssiques cheeseburgers o les receptes més innovadores, l’hamburguesa és una de les estrelles del delivery. Però hi ha tres tipus que estan marcant tendència. Segons dades de Glovo, la smashed burger arrasa entre els usuaris amb un creixement el 2022 del 514%. Li segueixen les burgers trufades, que van créixer un 233% seguides per les veganes amb un creixement del 170%.
Smash burgers, la gran tendència
Inspirada en l’estil novaiorquès, ja són moltes les marques espanyoles que s’han apropiat d’aquest saber fer. El gran secret? Aixafar l’hamburguesa. Per això, segons Glovo, si el que vols és viatjar als Estats Units sense moure’t del sofà, la teva millor opció és la Burguer Jazz, catalogada per ells mateixos com “l’hamburguesa com hauria de ser”, elaborada amb dues capes de carn de vaca vella smashed en la planxa, amb doble de formatge americà, quètxup, mostassa, ceba, cogombrets i pa de brioix.
Els musts
Possiblement Vicio és l’hamburgueseria més cool del moment. I no és per a menys, ja que amb la seva cheeseburger trufada han aconseguit revolucionar el sector. En les seves pròpies paraules, la clau de l’èxit radica en “less ingredients, more calité”. En aquest cas, aquesta burger gurmet està feta a base de vaca madurada dry-age, ou camperol fregit, cheddar i salsa a base de tòfona negra acompanyada de pa de brioix. El toc final? el seu moment “smash burger” que ja és un secret a veus.
Una altra de les receptes més originals és la burger de carbonara trufada del restaurant Deleito, creada en col·laboració amb el xef i influencer Rafuel. Es tracta d’una burger de vaca vella amb formatge cheddar, guanciale italià i salsa carbonara tartufata amb pa de brioix.

‘Verde que te quiero verde’
Qui diu que les hamburgueses no són per a vegans? Per a tot aquell que no mengi carn i visqui a Madrid, pot anar a New York Burger i provar la burger Central Park, d’arròs integral i quinoa, feta de manera artesanal, i només a base de productes plant based que combina el formatge cheddar fos amb tomàquet, enciam, ceba vermella i cogombrets. I per als de Barcelona teniu diferents opcions a Vegan Junk Food Bar, encara que val la pena destacar la Vegan Burger Heppi Ribs, elaborada amb les primeres costelles veganes del món amb pa de brioix negre i rosa, enciam, cogombrets, cruixent de xips, salsa dolça i salsa picant.
Una cheeseburger si us plau, de les de tota la vida
Les burgers clàssiques continuen sent les reines del delivery. Si vols tirar de clàssics, no pots perdre’t la clàssica bacon cheeseburger de Juancho’s bbq, que amb el seu ingredient secret potència el sabor de la cansalada viada ibèrica a un altre nivell.
I, si aneu a Sevilla, esteu de sort: la doble cheeseburger bacon de Burger Food Porn, és la vostra opció. I és que ha aconseguit fer-se amb el premi a la millor hamburguesa de l’any 2023 segons el III Campionat d’Espanya d’Hamburgueses. També destaca en aquesta categoria la burger Satisfaction de Hundred Burgers, a València, coneguda per ocupar el top tres del rànquing de les millors hamburgueses del món segons el certamen The World’s Best Burgers. Es tracta de dues peces de 110 gr de vaca rossa gallega, doble de cheddar, doble de bacon i smokey maionesa.