Vadegust
Determinen quants dies seguits sense alcohol necessita el fetge

Beure alcohol no és bo en cap dels casos. Però és especialment dolent si en beven regularment. Així que si ets d’aquells a qui li agrada dinar o sopar sempre amb vi, aquest article t’interessa, i molt. Segons publica RAC1, els hepatòlegs són conscients que no és realista fer la recomanació de no beure ni una gota d’alcohol, i per això han establert quants dies com a mínim cal estar sense beure’n per tal que el fetge es pugui regenerar. 

Ho han determinat al Congrés Internacional del Fetge, que va reunir alguns dels experts més grans del món en la matèria a Londres, i han fixat que com a mínim calen tres dies seguits sense alcohol cada setmana per cuidar aquest òrgan, tan important per al funcionament de l’organisme. Aquesta recomanació ha d’anar acompanyada de moderació i una alimentació saludable durant la resta dels dies.

Dues copes de vi blanc | Pixabay
Dues copes de vi blanc | Pixabay

El fetge és un òrgan essencial per al funcionament correcte de l’organisme, ja que una de les seves funcions és l’eliminació de substàncies que poden resultar nocives. Les malalties del fetge, a més, tenen una peculiaritat que les diferencia d’altres: s’acarnissen amb persones joves i de mitjana edat, especialment entre la població socialment més vulnerable.

Unitats d’alcohol recomanades

Aleksander Krag, vicesecretari general de l’Associació Europea de l’Estudi del Fetge, demana una reducció decidida en el consum d’alcohol, en la promoció i un encariment dels preus. “No és que diguem a la gent que no pot beure res; [es poden seguir] molt bones regles: estar tres dies sense beure cada setmana, mai consumir més de cinc unitats d’alcohol seguides i no més de 10 per setmana [una unitat no es correspon a una beguda: una copa de vi plena equival a tres unitats; una cervesa de 333 mil·lilitres (una llauna), són 1,5; un xarrup d’una beguda d’alta graduació, una unitat]”, explica Krag.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa