Vadegust
Denuncien un restaurant per no incloure els impostos en els seus preus

FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat davant la Direcció General de Comerç i Consum de Canàries al restaurant Casa Mamá Gata per no incloure l’Impost General Indirecte Canari (IGIC) en els preus dels plats que ofereix al públic.

L’associació ha tingut coneixement, a través de la seva delegació territorial a Canàries, que al peu de la carta d’aquest establiment situat en el barri costaner de Castillo del Romeral apareix la següent expressió: “Impostos no inclosos“.

El Decret 90/2010, de 22 de juliol, pel qual es regula l’activitat turística de restauració i els establiments on es desenvolupa, indica en l’apartat cinquè del seu article 11 que “tots els preus que figurin en les cartes i llistes de preus hauran d’incloure l’Impost General Indirecte Canari. En les cartes i llistes de preus haurà de constar de manera clara i visible l’expressió ‘IGIC inclòs”.

El restaurant Casa Mamá Gata | mama-gata.com

Així mateix, l’apartat quart de l’article 12 de la Llei 3/2003, de 12 de febrer, de l’Estatut dels Consumidors i Usuaris de la Comunitat Autònoma de Canàries reflecteix que “tots els béns i productes posats a la disposició dels consumidors hauran d’oferir informació fàcilment identificable i llegible sobre el preu total que estan obligats a satisfer per a la seva adquisició amb inclusió de tota càrrega, tribut o gravamen“.

Per tot això, FACUA ha sol·licitat a la Direcció General de Comerç i Consum de Canàries que procedeixin a l’obertura d’un expedient sancionador contra el restaurant Casa Mamá Gata per haver vulnerat la normativa vigent en no incloure el IGIC en els preus que apareixen en la seva carta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa