Vadegust
Denuncien dos supermercats per vendre patates franceses com espanyoles

UPA i COAG han denunciat que les cadenes de supermercats Lidl i Dia venen patata estrangera com si fos espanyola. Segons aquestes organitzacions d’agricultors i ramaders, “utilitzen presumptament noms de varietats de patata que no es corresponen amb la realitat”, segons recull Facua.

Per això, han instat el Ministeri de Consum, a l’Agència d’Informació i Control Alimentaris (AICA) i a la Direcció General de Consum de la Junta de Castella i Lleó al fet que “actuïn de manera immediata i duguin a terme les accions pertinents per a obrir expedients i sancionar” als qui desenvolupin aquestes pràctiques.

Pràctica enganyosa per als consumidors

Segons explica eldiario.es, la Unió de Petits Agricultors assegura que es tracta de patata d’origen francès i que no és la primera vegada que detecta aquest tipus de pràctiques que poden resultar enganyoses per als consumidors.

UPA ha explicat que “és habitual que cada any al nostre país la patata vella francesa inundi el mercat espanyol, i que una part del sector de la distribució la comercialitza com a patata nova i, en determinades dates, com a patata rentada, confonent als consumidors”.

A més, aquesta organització d’agricultors i ramaders assegura que, “en realitat, es tracta de patates més econòmiques però amb una pitjor qualitat nutricional i organolèptica, portant a la confusió dels consumidors i consumidores espanyols”.

Patates | Pixabay
Patates | Pixabay

Dia afirma que és informació falsa

A la denúncia de les associacions d’agricultors, fonts de Dia asseguren que és una informació falsa. “Sobre la denúncia realitzada per les organitzacions d’agricultors i ramaders UPA i COAG a Castella i Lleó en la qual s’assenyala a Dia per presumpte frau en la venda de patates de conservació com a patata nova, la companyia vol assenyalar que aquesta informació és falsa”, expliquen.

Dia no té en el seu assortiment actual patata nova. Les referències de patata disponibles a les nostres botigues són patata de conservació i, com reflecteix la seva etiqueta, es ven com a tal, tant en els formats de venda a granel com en malles”, indiquen les citades fonts.

A més, afegeixen que cap dels proveïdors actuals de la cadena de supermercats “ens estan subministrant patata nova, només patata conservada, com consta correctament en la seva etiqueta”.

Per part seva, Lidl ha assegurat a eldiario.es que la companyia treballa “per a garantir la traçabilitat dels nostres productes i, en aquest sentit, desmentim que estiguem venent patata de conservació d’origen francès com a patata nova nacional“.

“Actualment, els nostres clients poden trobar tots dos tipus de patates a les nostres botigues, on s’indica en cada cas la seva procedència a través de la cartelleria, i en fullet”, indiquen des de l’empresa alemanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa