Vadegust
Demanen retirar del mercat dues cremes de cacau

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha ampliat la informació relativa a l’alerta que va emetre el passat 27 d’abril per presència d’avellana no inclosa en l’etiquetatge en una xocolata per a untar. La retirada del mercat s’ha ampliat al producte ‘Melk chocopasta’ (xocolata amb llet per a untar) de la marca “Jumbo” amb presència d’avellana no inclosa en l’etiquetatge.

El nou producte implicats és:

Nom del producte: Melk chocopasta
Marca comercial: Jumbo
Aspecte del producte: envàs de vidre
Número de lot: 17921B
Data de caducitat: 31/08/2022
Pes d’unitat: 400 g
Temperatura: ambient

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització. Amb la informació disponible no hi ha constància a Espanya de cap cas notificat associat a aquesta alerta.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones al·lèrgiques a l’avellana, que puguin tenir aquest productes a casa seva que s’abstinguin de consumir-lo. El consum d’aquest producte no comporta cap risc per a la resta de la població.

La primera alerta

L’AESAN va tenir coneixement el passat 27 d’abril, a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (RASFF), d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries dels Països Baixos, relativa a la presència d’avellana no inclosa en l’etiquetatge en una xocolata per a untar.

Les dades del producte implicat són:

Nom del producte (en etiqueta): Puur chocopasta
Marca comercial: Jumbo
Aspecte del producte: envàs de vidre
Número de lot: 17921B
Data de caducitat: 31/08/2022
Pes d’unitat: 400 g
Temperatura: ambient

Segons la informació disponible, la distribució inicial d’aquest productes es va realitzar a Andalusia i el País Valencià, però no és descartable que puguin existir redistribucions a altres comunitats autònomes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa