Vadegust
Demanen retirar un complement alimentari que pot produir reaccions adverses de diversa gravetat

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) informa que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la prohibició de la comercialització i la retirada de tots els exemplars del complement alimentós ‘Bikini Cápsulas’ per la presència de sibutramina no declarada en l’etiquetatge.

‘Bikini Cápsulas’ està comercialitzat com a complement alimentari, tot i no haver estat notificat que es posava a la venda a les autoritats competents, incomplint el que es preveu en la normativa vigent per a aquesta mena de productes.

Segons les anàlisis dutes a terme pel Laboratori Oficial de Control d’aquesta Agència, aquest producte conté el principi actiu sibutramina en gran quantitat per a restaurar, corregir o modificar una funció fisiològica exercint una acció farmacològica, el que li confereix la condició legal de medicament. Aquesta substància no es declara en el seu etiquetatge, que indica enganyosament una sèrie de productes d’origen vegetal i aminoàcids.

L’Aesan avisa que la inclusió de les substàncies actives com sibutramina en grans quantitats per a restaurar, corregir o modificar una funció fisiològica exercint una acció farmacològica pot produir reaccions adverses de diversa gravetat.

Amb la informació disponible no hi ha constància a l’estat espanyol de cap cas notificat associat a aquesta alerta. Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), amb l’objectiu que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

L’Aesan recomana a les persones que tinguin en el seu domicili productes afectats per aquesta alerta, s’abstinguin de consumir-los i els retornin al punt de compra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa