Vadegust
Demanen la retirada d’una mozzarella que pot causar intoxicacions greus

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha informat d’una alerta per la presència de toxina estafilocòcica en un formatge fresc procedent d’Espanya.

Aquesta toxina és produïda pel bacteri Staphylococus aureus, un bacteri present en pell i pèl d’home i animals que, per una mala manipulació, pot passar als aliments.

Quin és el producte afectat?

La contaminació s’ha produït en un formatge tipus mozzarella d’origen espanyol, en concret, la Mozzarella fresca Bocconcini de Albe.

El lot afectat de mozzarella és el 2910, amb data de caducitat 29 d’octubre de 2022.
Es tracta d’un formatge fresc refrigerat, en envàs de 250 g.

Què has de fer?

Fins ara, no s’ha tingut constància de cap cas d’intoxicació per aquest producte, que s’ha procedit a retirar del mercat.

Segons s’ha informat, aquest producte ha estat distribuït a Madrid, a Andalusia, Astúries, Illes Balears, Illes Canàries, Catalunya, Cantàbria, Castella i Lleó, Galícia i País Valencià.

Es recomana a tots aquells que tinguin el producte a casa que no el consumeixin i el portin de nou a l’establiment.

Molt de compte amb l’estafilococ

El bacteri Staphylococus aureus pot ser responsable d’intoxicacions greus. En cas d’haver ingerit un producte contaminat amb toxina estafilocòcica, els símptomes, sobretot gastrointestinals, es manifesten amb rapidesa.

Per tant, si has consumit aquest producte i notes símptomes com ara vòmits, nàusees, mal de cap o abdominal, prostració… es recomana desplaçar-se a un centre mèdic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa