Vadegust
Demanen la retirada del mercat d’unes galetes distribuïdes a Catalunya

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha tingut coneixement, a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (RASFF), d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries de França, relativa a la presència de soia no inclosa en l’etiquetatge de galetes de vainilla harifen.

L’alerta ha estat donada com a conseqüència de l’autocontrol de la pròpia empresa, que ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i amb l’objectiu de no posar a la disposició de la població aliments no segurs. L’empresa ha procedit a la retirada del producte del mercat.

Les dades del producte implicat són:

Nom del producte (en etiqueta): Galetes de Vainilla Harifen
Marca/comercial: SANAVI
Aspecte del producte: Caixa de 200 g que conté 11 subunitats
Número de lot: LOT 35L / LOT 29J
Codi de barres: 8425887005030
Data de caducitat (LOT 35L ) 30.04.2023 / (LOT 29J ) 28.02.23
Pes: 200 gr
Temperatura: ambient

Segons la informació disponible, la distribució s’ha produït a Extremadura, Catalunya, Castella-la Manxa, País Valencià, Galícia i Aragó i als següents països: França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Portugal i Polònia. La investigació continua, i no es descarta que puguin existir redistribucions a altres territoris de l’estat espanyol.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) i als Serveis de la Comissió Europea a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària europea (RASFF), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones al·lèrgiques a la soia, que poguessin tenir el producte a casa seva que s’abstinguin de consumir-lo. El consum d’aquest producte no comporta cap risc per a la resta de la població.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa