L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha tingut coneixement a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (RASFF) d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries de França relativa a la presència d’òxid d’etilè en gelat de vainilla de 460 ml de la marca Häagen-Dazs.
L’origen de la contaminació es troba en l’extracte de vainilla de Madagascar utilitzat en la seva elaboració.
Les dades del producte implicat són:
Nom del producte: VANILLA
Nom de marca: Häagen-*Dazs
Aspecte del producte: Terrina
Números de lot: 4146758, 4156565, 4157457, 4163546, 4169920, 4172653, 4167054, 4222694, 4240220, 4246885 4284604, 4287990.
Dates de consum preferent: entre 15/07/2022 i 16/05/2023
Pes d’unitat/vol: 460 ml.
Temperatura: Congelació

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.
Amb la informació disponible, no hi ha constància a Espanya de cap cas notificat associat a aquesta alerta.
Es recomana a les persones que tinguin en el seu domicili productes afectats per aquesta alerta, que s’abstinguin de consumir-los i els retornin al punt de compra.