Vadegust
Dàtils: 5 beneficis que deconeixes si en menges un parell al dia

T’agraden els dàtils però no en menges gaire sovint perquè penses que no són sans? Doncs t’estàs equivocant! Bé, tampoc t’has de passar i emplenar-te cada dia a dàtils, però menjar-ne un parell al dia té els seus beneficis per a la salut, tal i com publica Ok Diario. Són fruites suaus, saboroses i riques en propietats, de fet contenen molt de potassi (més que el plàtan) i moltes altres sals minerals, vitamines, aminoàcids i sucres.

Totes aquestes característiques els fan especialment beneficiosos per al nostre organisme i un consum moderat però regular podria aportar diversos beneficis al nostre organisme. Són els següents:

Curen el sistema digestiu

Els dàtils actuen com a treballadors incansables per a la salut digestiva, són rics en elements solubles necessaris per a promoure els moviments intestinals i així ajudar a alleugerir el restrenyiment i la diarrea. Per a obtenir un efecte laxant beneficiós dels dàtils, és necessari remullar-los en aigua durant una nit perquè puguin alliberar totes les seves propietats. Entre els sorprenents beneficis dels dàtils també està el d’estimular els bacteris beneficiosos de l’intestí i per tant millorar la digestió dels aliments gràcies als aminoàcids que contenen, els enzims i les fibres tant solubles com insolubles.

2. Tenen vitamines i minerals que enforteixen els ossos

Si desitges enfortir el seu sistema ossi i prevenir l’osteoporosi i les fractures òssies relacionades, simplement no pots prescindir dels dàtils. Aquestes baies són una gran font de manganès i magnesi , els quals són necessaris per al desenvolupament saludable dels ossos.

Un plat amb dàtils | Pixabay

3. Augmenten els nivells de ferro en sang

Per quin motiu prendre grans quantitats de píndoles i compostos no naturals per a fer créixer les teves reserves de ferro quan en canvi pots introduir-lo de forma totalment natural amb els dàtils? Els nivells baixos de ferro poden portar al cos a desenvolupar una anèmia ferro-proteica que a la llarga es manifesta amb ungles esquerdades, marejos, cansament i pal·lidesa. Entre els sorprenents beneficis dels dàtils es troba precisament el de poder introduir bones quantitats de ferro en el cos com per a restaurar els seus valors en la sang.

4. Són molt nutritius

Els dàtils són suplements energètics naturals importants. De fet, contenen sucres naturals com la fructosa i la glucosa, el que els converteix en un excel·lent refrigeri abans o després de l’entrenament, especialment si es barregen amb aigua.

Alleugen les al·lèrgies

Entre els beneficis dels dàtils que poc es coneixen, certament no es pot passar per alt la seva composició a base de sofre orgànic, un mineral molt important però que el 99% de les persones no ingereix en les quantitats adequades. El sofre orgànic ajuda a reduir els símptomes de les persones al·lèrgiques estacionals en reduir les molestes i, sovint, doloroses reaccions al·lèrgiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa