Vadegust
Curri: tots els beneficis per a la salut que segur que desconeixes

El curri és una espècia que està ja molt introduïda al nostre país, i que s’utitlitza en diferents receptes. És una espècia que ve d’orient i que posseeix una aroma bastant forta i intensa, així com el seu sabor és picant i exòtic, sent l’indi el més utilitzat en la nostra gastronomia, que en els últims anys, s’ha atrevit a incorporar-lo fins i tot a la rebosteria i els dolços.

A més, hi ha estudis científics que atribueixen al curri grans beneficis per a la nostra salut, tal i com publica OK Diario. Són els següents:

És antitos

És un dels perfectes aliats contra la tos, el refredat, la congestió nasal i l’excés de mucositat.

Antiaging

Com que posseeix antioxidants naturals, actuen contra els radicals lliures, els quals neutralitza.

Digestiu

Encara que pensem el contrari, així com molts menjars picants, resulta que aquesta espècia calma el còlon, prevé les nàusees i els còlics i bloqueja el mal alè.

Curri en pols | Pixabay

Antiinflamatori

Quan hi ha determinades malalties, com és el cas de l’artritis, redueix la inflamació que provoca en les articulacions.

Permet aprimar-se

A més una de les seves funcions principals és la d’accelerar el metabolisme, i això ens ajuda en la pèrdua de pes.

Enforteix el sistema immunitari

És un altre dels seus beneficis. I en aquest cas és important tenir en compte que posseeix bacteris patògens, de manera que ajuda a impedir el desenvolupament de determinades malalties fent més fort el sistema immunitari.

Bo per als ossos

A més, i segons alguns estudis, la inclusió de curcumina podria reduir l’impacte negatiu de les fractures òssies en persones amb osteoporosis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa