Vadegust
El curiós motiu pel qual la xocolata s’embolica en paper d’alumini

Potser no t’ho havies preguntat mai, però hi ha un motiu pel qual s’embolica sempre la xocolata en paper d’alumini. Independentment del tipus de xocolata del qual es tracti, la xocalata és un aliment amb un alt contingut en greixos, que es compon de mantega de cacau i altres ingredients. Doncs bé, és precisament el greix el que condiciona la seva naturalesa, i la que requereix unes condicions molt concretes de conservació, tal i com publica Ok Diario.

La xocolata i la calor no tenen gaire bona relació. Aquest aliment tampoc tolera els canvis de temperatura, que poden fer que apareguin taques toves en la seva superfície. Què passa quan traiem la xocolata de la nevera i el deixem a temperatura ambient a l’estiu? S’estova, fent malbé la seva textura.

En canvi, i tot i que la gran majoria de nosaltres ho fem així, tampoc és recomanable guardar la xocolata en el frigorífic. Els experts aconsellen conservar-la en un lloc fresc i sec en el qual no estigui sotmesa a canvis de temperatura, com el rebost.

Xocolata negra | Pixabay
Xocolata negra | Pixabay

Tenint tot això en compte, la xocolata necessita un material que li ofereixi la màxima protecció, i és aquí on entra en joc el paper d’alumini. Ofereix molt bones propietats aïllants enfront de la temperatura, la llum i la humitat. Són els tres elements que més poden espatllar les propietats naturals de la xocolata.

A això cal sumar que el paper d’alumini es recicla millor que el plàstic, i, a més, la seva producció és molt barata. També és important assenyalar que no deixa sabors ni olors a la xocolata, i, tot i que el seu gruix és mínim, crea una protecció molt sòlida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa