Vadegust
El curiós ingredient que has tenir a la nevera per a conservar els aliments

Potser et costa de creure, però sí, hi ha un ingredient que has de tenir a la nevera per a conservar correctament els aliments fins un màxim de sis mesos, tal i com publica ‘Ok Diario‘. Qualsevol aliment que fiquis a la nevera, ja sigui fresc o sobres, només et durarà uns dies -o a vegades unes hores- en perfecte estat abans que comenci a descompondre’s o alterar-se. Tot i això, existeixen diversos trucs que ens permeten poder allargar el temps de conservació de tot allò que fiquem a la nevera.

Per exemple, n’hi ha prou amb fixar-se de quina manera guardem els aliments o en quin prestatge o racó de la nevera. En aquest sentit tenim la llet fresca, que els experts recomanen no guardar-la a les portes laterals, sinó mantenir-la en prestatges alts. De fet, obrir contínuament el refrigerador condueix a canvis significatius de temperatura que poden arruïnar la llet abans.

I alguna vegada has emmagatzemat fruites seques, com ara nous i llavors, en el refrigerador en pràctics recipients hermètics? Duren increïblement més, fins i tot fins a 6 mesos sense assecar-se. D’altra banda, equipa’t amb paper pergamí per a aliments si vols que el teu formatge prefrit no es faci malbé abans d’hora: aquest truc és perquè el lacti retingui la humitat i li permeti respirar; això evitarà, o almenys retardarà, la formació de floridura.

Gengibre | Pixabay

Per a maduixes, cireres i fruits del bosc en general, el consell per a evitar que perdin el seu sabor i consistència típica i es facin malbé al cap d’uns dies és posar-les en un recipient de vidre amb paper absorbent per dins i estendre-les una vegada rentades i seques.

I, finalment, el truc més important, que us servirà per a conservar els aliments fins a mig any dins de la nevera: saps com d’útil pot ser el gingebre en la conservació d’aliments? Un remei que és en realitat poc conegut però certament molt efectiu per a preservar la qualitat i frescor de les fruites i verdures.

Simplement col·loca’n una mica dins d’una bossa de plàstic, sense aire, i introdueix-lo en el calaix inferior: això mantindrà allunyat l’oxigen i la humitat, que per contra es troben entre les principals causes que fan que els aliments es facin malbé abans d’hora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa