Vadegust
Un cuiner paga 130.000 euros per una tonyina en una subhasta

La passió per la tonyina ha portat a un cuiner a pagar una espectacular xifra de diners per una tonyina. Ha passat en la primera subhasta de peix en el mercat de Toyosu (Tòquio), una tradició molt concorreguda que no només atreu anualment a una autèntica horda de majoristes, restauradors i cuiners, sinó també a ciutadans i turistes d’arreu del món.

Segons publica ‘La Vanguardia’, en aquesta primera subhasta de 2022, una tonyina va ser venuda per 16,88 milions de iens, és a dir, 128.879 euros. Es paguen aquestes quantitats tan elevades de diners perquè tradicionalment es creu que porta bona sort. Aquest dimecres, en la subhasta de 2022, una tonyina va ser venuda per 16,88 milions de iens, és a dir, 128.879 euros.

Un tros de tonyina fresca | Pixabay
Un tros de tonyina fresca | Pixabay

Tot i que la quantitat pugui semblar exagerada, s’han vist xifres més altes històricament en aquesta subhasta. De fet, per tercer any consecutiu, el preu de la tonyina ha baixat a conseqüència de la pandèmia. L’any 2019, el mateix peix es va comprar per 333,6 milions de iens.

El preu pagat aquest 2022 se’l va emportar un exemplar vermell de 211 quilos (el quilo surt a uns 610 euros), capturat al poble d’Oma, en la costa de Aomori, coneguda per la qualitat de les seves tonyines. Ho van comprar en una oferta conjunta el majorista Yamayuki i el grup Onodera, propietari d’una cadena de restaurants de sushi que compta amb una estrella Michelin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa