Vadegust
El croissant quadrat: la nova tendència gastro més viral

Una de les gràcies dels croissants és precisament que sempre té la mateixa forma. És, precisament, el que el caracteritza. Doncs bé, sembla que això està canviant. Ara s’ha tornat molt viral el croissant quadrat. Tal i com publica Ok Diario, la veritable essència d’aquest dolç està canviant i, encara que els més puristes es posen les mans al cap, d’altres veuen en això una gran innovació i més tipus de croissants per a vendre i degustar.

En forma de galleda, els anomenats cruffin s’han fet populars als Estats Units, especialment a Califòrnia. La cosa va sortir de forma realment curiosa i sense voler-ho, com moltes altres exquisideses que s’ideen així, quan l’amo d’una fleca va pensar que seria bona idea enfornar la massa de croissant en un motlle per a muffins.

Croissant quadrat de @ledelirobuchon | Instagram @ledelirobuchon
Croissant quadrat de @ledelirobuchon | Instagram @ledelirobuchon

Una de les varietats més destacades és el del croissant en forma de galleda que està revolucionant diversos llocs com les zones més chic de Londres. Li diuen crube, i encara que sembla una idea nova, ja fa alguns anys que està sent un hit en diversos països.

El que té de bo aquesta galleda és que es poden afegir diversos sabors i el que estan triomfant són aquells de xocolata, i els de sabors més nous com el de matcha.

Per a ser més exactes cal destacar que el nom crube el va popularitzar el pastisser suec Bedros Kabranian. Encara que també s’ha vist als Estats Units.

Kabranian explica que tot va sorgir per un motlle que va descobrir a la Xina i que llavors va ser quan va veure que podia realitzar més formes i només ajustant la fermentació de la massa del croissant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa